Home Total Protect en Blow Out Spray van CHI review
Onze favorieten

Total Protect en Blow Out Spray van CHI review

tried&tested-CHI

Deze producten werden begin dit jaar door CHI geintroduceerd en zijn bedoeld om het haar te beschermen tegen stijltangen en föhns. Bovendien claimen ze het haar te verzorgen en glans te geven. De producten bevatten geen parabeen en zijn niet op dieren getest. Ik heb beide producten nu een aantal maanden gebruikt, hier is mijn verslag.

CHI Enviro Stay Smooth Blow Out Spray

chi-blow-out-sprayDit product komt in een royale spray van 355 ml en heeft iets weg van een plantenspuit. Erg fijn in gebruik. Na het wassen je haar even laten drogen en dan royaal insprayen. Achterop de verpakking staat dat de hitte van je föhn helpt om de actieven ingrediënten in het haar te 'sealen'. Pluizig en statisch haar zouden tot het verleden behoren.

ingredienten-chiHet eerste dat me opvalt is de penetrante geur. Die is echt heel sterk, de hele badkamer ruikt er naar en ik ben bang, mijn haar ook! Ik kijk bij de ingrediëntenlijst en zie dat er Keratin Amino Acids in zitten en ook citroen en ananas. Ik heb wel vaker keratine producten gebruikt, maar die hadden niet zo'n sterke geur. Misschien de combinatie met de fruitgeuren? Tot mijn verbazing zie ik dat er ook parfum in zit, al staat dit aan het einde van de lijst, wat betekent dat er weinig van is gebruikt. Ik vraag me af waarom, want het resultaat is vreselijk! Ik hoopte eerst dat die nare geur nog een reden had die goed was voor mijn haar: namelijk dat het parfum-vrij zou zijn. Helaas. 

Ondanks de handige verpakking is het toch niet zo'n fijne ervaring om dit product te gebruiken. Toch wordt je wel beloond als je even doorbijt want het werkt wel! Deze spray hielp mij absoluut om pluis te verminderen en mijn haar was helemaal niet statisch maar glad zoals ik het hebben wil. Ik merkte dat ik steeds vaker naar deze spray greep, ook even tussendoor als ik geen tijd had om m'n haar te wassen en het pluizig was door vochtig weer. Even de spray erover, bijföhnen en ik kon weer voor de dag komen. Hij is zuinig in gebruik want na 3 maanden heb ik misschien 1/4 gebruikt. 

Conclusie
Ik zou dit product blijven gebruiken als er geen andere producten waren die hun werk deden. Haar wassen is voor mij ook een fijn momentje voor jezelf en in dit geval werd dat erg verstoord door de nare geur die in de badkamer blijft hangen. Ik heb anderen gevraagd of ze mijn haar anders vonden ruiken en gelukkig was dat niet zo. De geur blijft dus niet hangen in je haar.

CHI Total Protect

chi-total-protectDit flesje is een stuk kleiner en komt in een pompflacon van 177 ml. Een tot twee pompjes geeft je een royale hoeveelheid witte lotion die makkelijk door het haar kan worden verdeeld. Achter op de verpakking staat dat het een leave-in  treatment is dat het haar beschermd tegen UV stralen, hittestylers en kleurvervaging. Een MUSTHAVE voor bijna iedere vrouw dus, als het werkt tenminste. Gelukkig is de geur aangenaam. Dat komt misschien doordat het parfum hier vrij hoog op de ingrediëntenlijst staat . Dat de lotion makkelijk over het haar verdeelt, komt waarschijnlijk door de siliconen die erin zitten. Lager op de lijst staan ingrediënten als munt, lavendel en vitamine E. 

chi-total-protect-ingrIk breng de lotion royaal aan op het haar en kam het dan door met een grove kam. Het haar wordt er iets plakkeriger van, maar dat föhn je zo weg. Of het mijn har goed beschermd tegen UV stralen, weet ik niet, maar de pluis is weg en het is veel glanzender. Het is niet geschikt om tussendoor te gebruiken zoals het product hierboven, maar na het wassen heeft dit echt mijn voorkeur. Het feit dat het de kleur beschermt is meegenomen, al heb ik dat ook niet echt kunnen testen. Het lijkt wel dat het beter beschermd bij het föhnen, want normaal is mijn haar veel pluiziger en nu oogt het glad en gezond. 

Conclusie
Deze Total Protect zou weleens een blijvertje kunnen zijn! Ik kan eigenlijk geen echt nadeel bedenken, behalve dat de ingrediëntenlijst niet ideaal is door het hoge % siliconen en parfum. Maar het resultaat mag er zijn en ik geef toch de voorkeur aan wat parfum erin dan een product dat niet lekker ruikt.

Marit | Wiewathaar.nl