Home Toename haar- & hoofdhuidproblemen door corona
Haarpraat

Toename haar- & hoofdhuidproblemen door corona

De coronacrisis heeft ons - naast corona zelf - ook veel stress bezorgd. Onderzoek van de ANKO wijst uit dat meer mensen problemen hebben gekregen met hun haar en/of hoofdhuid door coronastress. Maar liefst 13,2% van alle klachten valt toe te schrijven aan corona!

Wist je dat meer dan de helft van alle Nederlanders (54,9%) haar- of hoofdhuidproblemen heeft gehad? Bij mannen zijn de haar- en hoofdhuidproblemen sterker toegenomen tijdens de coronapandemie (14,9%) dan bij de vrouwen (11,9%). 

54,9% van de Nederlanders heeft haar- of hoofdhuidproblemen, of heeft deze gehad.

ANKO Onderzoek

Jeuk, eczeem en zelfs haaruitval zijn klachten die veroorzaakt kunnen worden door stress, maar op hun beurt ook stress veroorzaken. Gelukkig zijn er goede behandelingen voor haar- en hoofdhuidproblemen. Maar veel mensen weten helaas niet waar ze met hun problemen en vragen terecht kunnen. Gespecialiseerde haarwerkspecialisten kunnen veel betekenen op dit gebied.

Zelfvertrouwen 

75,3% van de Nederlanders vindt dat hun haar en kapsel bijdraagt aan het zelfvertrouwen. Voor vrouwen is haar belangrijker voor het zelfvertrouwen dan voor mannen. 88% van de vrouwen geeft aan dit (zeer) belangrijk te vinden en dit geldt voor 66,5% van de mannen.

Haar is ontzettend belangrijk voor het welzijn van mensen. Door de lockdowns van vorig jaar en begin dit jaar, werd dat meer dan ooit duidelijk. Nederland miste de kapper enorm en de waardering voor ons vakmanschap steeg naar ongekende hoogte.

Willeke Pietersma, voorzitter van de ANKO Sectie Haarwerken

Deskundig advies

De erkende haarwerkers werken vaak voor mensen met ernstige haarproblemen, bijvoorbeeld bij haaruitval door chemo of bij Alopecia. Maar een haarwerkspecialist kan ook veel betekenen voor mensen met minder ernstige klachten, die geen haarwerk nodig hebben.

Willeke Pietersma: “Er is zoveel mogelijk qua preventie van haaruitval en het oplossen van problemen, maar helaas weet nog niet iedereen dit. Uit ons onderzoek blijkt dat 69,5% van de Nederlanders niet weet dat je bij haar- en hoofdhuidproblemen voor een deskundig advies naar een erkende haarwerkspecialist kunt gaan.” 

Haarwerkspecialisten zijn gewend te werken met kwetsbare klanten. Willeke Pietersma: “Wij kennen heel goed de onzekerheden en gevoeligheden van bijvoorbeeld kankerpatiënten en mensen met alopecia, maar juist ook mensen met ‘gewoon’ heel dun haar of een gevoelige hoofdhuid kunnen bij ons terecht. Zorg en beauty gaan bij ons hand in hand. Onze salons zijn zo ingericht dat privacy voorop staat en klanten zich snel op hun gemak voelen. Ook voor een vrijblijvende kennismaking is iedereen van harte welkom!”