Home Tien vragen aan Karin Bloemen
Hair solutions

Tien vragen aan Karin Bloemen

Celebs, op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben bekende mensen ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het deze keer musical vedette Karin Bloemen.


Karin (50) speelde onder meer in de cabaretgroep Purper en wordt sinds de show La Bloemen ook wel Neerlands diva genoemd. Dit onderstreept zij door het dragen van enorme jurken en imposante kapsels. In 2008 vierde Karin met twee shows in theater Carré haar 25-jarig artiestenjubileum. Momenteel staat Karin weer op de bühne met “Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic”. Ze haalt alles uit de kast om haar publiek de dagelijkse crisisbeslommeringen even te doen vergeten!

1. Je haartype?

Fijn stijl blond geverfd haar.

2. Laat je weleens een verzorgende behandeling doen bij de kapper?

Nee. Na het wassen gebruik ik soms gebruik ik mousse van Marlies Möller om het zachter te maken.

3. Hoe verzorg je je haar thuis?

Gewoon wassen onder de douche met een fijne shampoo voor beschadigd haartype. Vanwege het verven is dat wel lekker.

4. Wat is je favoriete haarproduct?

Henna Hair Repair, de finish-lak van Biosilk.

5. Hoe houd je je haar zo mooi?

Ik vind niet dat ik heel mooi haar heb, mijn kapper Theo Hopman maakt dat het er mooi uit ziet.

6. Hoe draag je je haar het liefst?

Liefst los, geföhnd of even stylen met de krultang. Ik heb ook vele jaren geweldige dreads gehad. Elke 3 maanden werden ze opnieuw werden ingezet door een echte haarkunstenaar Bob Q. Dat was heerlijk makkelijk en perfect voor m’n werk! Dat haar kón gewoon niet instorten…

7. Wissel je vaak kapsels tijdens je shows of gebruik je ook weleens pruiken?

Voor grote shows gebruiken we vaak haarstukken en/of pruiken, want door het zweten en het verkleden stort een kapsel heel snel in.

8. Heb je weleens haarproblemen?

Ja het pluist veel sneller dan vroeger. Ook is het wat droog door het vele föhnen en gebruik van haarlak. En waarschijnlijk ook omdat ik wat ouder ben. Dan gaat de kwaliteit van je haar toch achteruit.

9. Wat is je grootste haardrama ooit?

Dat ik op m’n kruin stukken haar heb weggebrand met een te hete krultang.

10. Hoe belangrijk is je haar voor je?

Een goed verzorgd kapsel hoort bij het totaalbeeld. Als je een prachtige jurk draagt en er zit een waardeloos kapsel boven, haalt het alles naar beneden. Ik vind verzorgd haar ook een teken van gezondheid en respect voor jezelf.