Home Tien vragen aan Jette van der Meij
Hair solutions

Tien vragen aan Jette van der Meij

Celebs, op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben bekende mensen ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het deze keer aan actrice en zangeres Jette van der Meij.
Jette (56) speelt in sinds aflevering 1(!) al in GTST. Daarnaast kennen we haar van Kees&Co en Ranking the Stars. Na een zangstudie het Conservatorium, begint ze het theater te missen en stapt ze over naar de Academie voor Kleinkunst. Ze weet zang en muziek op een eigenzinnige wijze weet te combineren met theater.
1. Wat is je haartype?
Ik heb dik, donkerblond haar met slag erin.
2. Laat je weleens een verzorgende behandeling doen bij de kapper?
Nee eigenlijk nooit. Ik heb makkelijk haar en gebruik goede producten van Sebastian die ze bij GTST ook gebruiken.
3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Ik was mijn haar om de paar dagen met een shampoo en conditioner van Sebastian. Ik heb gehoord dat het niet goed is je haar elke dag te wassen en daar hou ik me aan. Na het uitspoelen gebruik ik altijd een leave-in. Het liefst laat ik m’n haar zo opdrogen. Er wordt al zo vaak wat mee gedaan voor GTST dat ik het heerlijk vind als het een keer niet hoeft.
4. Wat is je favoriete haarproduct?
Absoluut de Sebastian Flow potion 9! Daar ben ik echt verslaafd aan, ik gebruik het elke dag.
5. Hoe houd je je haar zo mooi?
Ik heb echt geluk gehad met mijn haar. Het zit eigenlijk altijd wel leuk en heeft niet veel verzorging nodig. Maar wat ik doe, doe ik goed. Ik ga dus naar een goede kapper en gebruik goede producten.
6. Hoe draag je je haar het liefst, wissel je weleens van kapsel?
Ik heb het nu kort laten knippen en dat is heel makkelijk. Ik heb het ook vaak lang gehad maar dan ben ik wel veel langer bezig om het te stylen. Mijn haar is dik en daardoor ook erg zwaar. Ik moet dus echt met krullers in de weer om er volume in te brengen. Maar als ik het lang heb, vind ik het ook heel leuk om het op te steken.
7. Heb je weleens haarproblemen?
Nooit! Mijn haar is echt heel makkelijk. Ik realiseer me pas hoe verwend ik ben als ik collega’s op de set zie worstelen met hun haar.
8. Ben je trouw aan je kapper?
Heel trouw! Ik ga al jaren naar Mogeen en wordt dan meestal door Siko of Marvin geholpen. Dit zijn echte kunstenaars die heel bevlogen en gepassioneerd met hun vak omgaan. Ze kijken echt naar wie ze voor zich hebben en wat bij je past. Maar ze luisteren ook goed, het is niet zo dat ze gaan tegensputteren als je iets wilt. Ik denk alleen wel dat als je naar een echt goede kapper gaat, je ook vertrouwen moet hebben en je iemand ook zijn vak moet laten doen. Anders is het zonde want daar zijn ze dan eigenlijk te goed voor.
9. Wat is je grootste haardrama ooit?
Geen drama maar wel een leuke herinnering. Ooit zat ik in een dansgroep van een opera van Robert Wilson, het was De Materie van Louis Andriessen. Robert zag het helemaal zitten dat ik mijn haar zou millimeteren en hij wilde ook nog eens dat ik het rood zou verven! Ik heb dat gedaan, alles voor het theater tenslotte, en vond het eigenlijk hartstikke leuk. Ik heb nooit moeite gehad mijn haar te laten knippen. Het groeit tenslotte toch altijd weer aan.
10. Hoe belangrijk is je haar voor je?
Op zich vind ik het wel belangrijk maar ik ben er eigenlijk nooit bewust mee bezig. Dat komt natuurlijk omdat mijn haar zo makkelijk is en ik dat ook niet hoef. Want ik wil natuurlijk wel dat het leuk zit. Maar ik ben ook wel laconiek, er zijn belangrijkere dingen.