Home The Ultimate Treatment
Onze favorieten

The Ultimate Treatment

Een paar dagen geleden onderging ik de Ultimate Treatment van L'Anza. Dit is een herstellend 3 stappenplan op maat. Franck Gielen van L'Anza legt de werking uit: "Dit is de ultieme herstelbehandeling van L'Anza, geschikt voor iedereen die het haar een oppepper wil geven. De kapper kijkt naar de conditie van het haar en stemt de ingrediënten daarop af."
De eerste stap is een dieptereiniging. Mijn haar wordt met een speciale shampoo gewassen en ik geniet van de heerlijke hoofdmassage. Mijn ogen sluiten en ik waan me in een spa. Door deze wasmassage worden alle restjes van stylingsproducten in mijn haar verwijderd. Daarna doet Franck de zgn. rektest. Hij windt een paar strengen haar om zijn vinger en begint er zachtjes aan te trekken. Als mijn haar meer dan 25% rekt, betekent dat het proteïne, ofwel keratine, nodig heeft. Breekt mijn haar onmiddellijk af, dan heeft het juist vocht nodig. Soms, zoals bij mij het geval blijkt te zijn, heeft haar keratine én vocht nodig. Ik krijg twee delen keratine en een deel vocht toegediend. Dit mengsel wordt vervolgens in mijn haar gemasseerd met snelle bewegingen, zodat het goed wordt opgenomen. Ik vraag Franck waarom het maar zo kort hoeft in te trekken. "Dat komt door de nanotechnologie waardoor de moleculen veel kleiner zijn en ze daarom sneller worden opgenomen. Dezelfde behandeling duurde vroeger veel langer."
Na 5 minuten wordt het alweer uitgespoeld en neem ik plaats voor de spiegel. Daar wordt een sealer op mijn haar gesprayd. Dit sluit de schubbenlaag (buitenste laag) van mijn haar af zodat alles goed op z'n plek blijft zitten. Franck vertelt mij dat deze behandeling zo goed werkt omdat dit in de diepste laag van het haar wordt aangebracht, de vezellaag. De meeste thuisproducten gaan niet verder dan de schubbenlaag en daarom was je de daarop volgende keer ook weer uit. Deze behandeling blijft tot ongeveer 8 tot 12 wasbeurten zitten. Franck praat liever in wasbeurten dan in weken omdat de houdbaarheid van een behandeling sterk afhangt hoe vaak je het wast, in de zon zit (of de zonnebank!), je naar de sauna gaat. Deze behandeling is heel goed om voor een kleuring of omvorming te doen. De kleur blijft dan veel langer zitten. Behalve als je je haar blondeert, dan kun je het beter erna doen.

En het resultaat?
Ik voel mijn haar meteen na het uitspoelen en het voelt zowaar wat dikker aan. Wat steviger. Pas als het haar geföhnd is zie ik echt resultaat. Het glanst veel meer en het is echt dikker. Ook valt me op dat het haar minder pluist. En misschien is het verbeelding, maar nadat ik in wat motregen heb gefietst, voelt het nog steeds veerkrachtig aan. Ik borstel als het ware de pluis eruit, waar hiervoor allerlei serums aan te pas moesten komen. Deze behandeling kost tussen de 8 en de 15 euro, afhankelijk hoe uitgebreid hij wordt toegepast. Ik kan me voorstellen dat het met een langere wasmassage wel wat duurder is. Maar dat valt erg mee. Dat kost minder dan een thuismasker en je hebt er bijna net zo lang plezier van. Bovendien is zo'n massage alleen al een cadeautje voor jezelf! Ik krijg nog een paar fijne producten mee die ik de komende weken zeker zal testen.

Van verzorging tot kleur: L’ANZA herstelt, verzegelt en beschermt het haar over de hele wereld.