Update

The Beard Files

Ik had het nooit zo met baard- & snorremannen. Vies, als er eten in blijft hangen en het kriebelt als je ze moet zoenen … ik had dezelfde vooroordelen als menig van jullie. Is dat anders na dit weekend? Nou lijkt het alsof ik het weekend niets anders heb gedaan dan baarden gezoend, maar niets is minder waar … Wat ik wel gedaan heb afgelopen weekend? De eerste Nederlandse editie van de Barber Society Live bezocht in de Westergasfabriek in Amsterdam!

En daar waren veel baarden. En snorren. Je kon er niet omheen en weet je wat? Baarden zijn leuk en ze zagen uit helemaal clean en tiptop uit! Zelden heerste er zo’n relaxte gemoedelijke sfeer op een kappersevent als hier. Misschien komt het omdat vrouwen in de minderheid waren en mannen nou eenmaal minder gecompliceerd zijn. Maar wat me opviel was een overdosis aan ‘down-to-earth’, no-nonsense, aardige, gezellige baarden. Ze hadden allemaal een ‘good time’ en droegen hun baard of snor met trots. Velen met tattoos, oor- en neusringen, maar eigenlijk hebben mannen met baarden iets weg van een knuffelbeer. Ze hebben een hoog ‘bear’ gehalte …

Wat ik ook zag is dat baarden en snorren in alle vormen en maten komen. Zo waren er veel snorren, die me deden denken aan voelsprieten. En baarden varieerden van de David Beckham types tot mooie volle varianten. Je kunt baarden niet over één kam scheren en ik kan me nu beter voorstellen dat vrouwen echt wel kunnen vallen op een vent met een baard. Kijken jullie mee?

Volle baarden

baarden2 baarden1 baarden3

Verfijnde snoren

snorren snor2

Voortaan ga ik vaker events bezoeken waar het baardgehalte hoog is, want ik vind ze heel gezellig! De Barber Society is opgericht door kapper Marc van de Hare (zonder baard, trouwens) en was meteen al een groot succes. Jack Daniels, bier, BBQ en prachtig weer hielpen mee. Veel (onbekende) barbermerken in prachtige retro verpakkingen, stoere leren schorten en barbers die hun kunsten lieten zien op het podium. Ik kijk al uit naar volgend jaar!