Home The little black dress voor het haar- Keune Design Styling Essentials
Onze favorieten

The little black dress voor het haar- Keune Design Styling Essentials

Keune Design is als de ‘little black dress" die in elke garderobe hoort te hangen, de leren tas die iedere vrouw zou moeten hebben en de witte blouse die overal bij past. Maak kennis met de vier nieuwste Design styling essentials.
VOLUME
Keune Design Blow Dry Spray – een hitte beschermende spray die je haar perfect polijst voor een prachtige glans. De spray laat het haar extra snel drogen tijdens het föhnen.
Keune Design Thickening Cream – een volle crème die je haar een volumeboost geeft, je haar voller laat aanvoelen en het nieuw leven in blaast. Dit product is zeer geschikt voor fijn en dun haar.
STRUCTUUR
Keune Design Press Wax – een wax spray die je haar textuur en body geeft, zonder het te verzwaren. Geschikt voor gebruik op kort tot middellang haar.
Keune Design Texture Cream – een soepele crème die je haar een zachte textuur geeft met opvallende accenten. Dit product is ideaal voor het stylen en restylen van elke gewenste look.”

Blow Dry Spray

Keune_blow1
Verpakking
De verpakking ziet er goed uit, zoals ik van Keune gewend ben. Een chique zwarte fles, met een roze streep aan de onderkant. Bij de andere artikelen is de kleur anders, zodat je in een snelle blik ziet welk product je hebt. Zilveren letters op de verpakking. De fles houdt fijn vast en de dop zit er goed stevig op. De Blow Dry Spray zit in een fles die goed sprayt, waardoor het product makkelijk te verdelen is over het haar.
Geur en substantie
De Blow Dry Spray is compleet vloeibaar. Je spuit het gemakkelijk in je haar en je voelt het product daarna niet zitten. Er komt redelijk wat uit als je sprayt, maar dat is ook nodig, dus niet erg. De geur vind ik best wel lekker. Het is een klein beetje vanille/bloemachtig. Als je sprayt ruik je de geur best wel sterk, maar deze verdwijnt redelijk vlug en dan blijft er nog een klein zweempje van de geur over in je haar.
Resultaat
Het vermindert de föhntijd echt aanzienlijk! Ik laat mijn haar vaak eerst even in mijn handdoek zitten, zodat het al iets droger wordt. Daarna wat van deze spray, föhnen en binnen no-time is je haar droog. De plekken waar het iets minder hard gaat, spray je gewoon nog wat overheen en klaar. Wel merk ik dat als ik de andere producten van Keune ook in mijn haar doe, het wel een stuk minder goed werkt. Hoe meer producten je in je haar doet, hoe lastiger het is om je haar snel droog te krijgen. Maar zolang je echt alleen deze spray gebruikt, werkt het erg goed! Op de verpakking staat SF 7, dit is de Shine Factor. Het product zou dus een gloss over je haar moeten geven. Dit is naar mijn idee ook wel zo. Mijn haar heeft iets meer glans en doordat ik het zovaak gekleurd heb, kan mijn haar dat best wel goed gebruiken!
Conclusie
Ik zou dit product zeker nog een keer kopen. Voor ik het product had gebruikt was ik eigenlijk nogal sceptisch. ‘Hoe goed kan dit nou werken’, dacht ik. Maar tot mijn verbazing werkt het erg goed. Dit behoort sinds kort toch wel echt tot mijn favoriete producten en hij staat dus met trots op mijn plankje!

Thickening Cream

Keune_thick2
Verpakking
Deze verpakking is bijna identiek aan die van de Blow Dry Spray. Het heeft maar 2 kleine verschilletjes. De roze streep is bij de Thickening Cream rood en dit is geen sprayfles, maar een pompje.
Geur en substantie
De substantie lijkt een klein beetje op die van zeep. Vloeibaar, maar wel nog een klein beetje gel achtig. Als je het product in je haar doet en later je handen wast, voelt het wel enorm glibberig. Het product is wel heel makkelijk te verdelen in je haar. De geur van de Thickening Cream vind ik echt enorm lekker. Het doet me heel erg denken aan zomer. Een beetje als je op het strand ligt en je lekker hebt ingesmeerd met zonnebrandcreme.
Keune_thick3
Resultaat
Wat me als eerste opviel was de hoeveelheid die ik moest gebruiken. Bij een andere eerder gebruikte Thickening Cream hoefde ik maar een heel klein beetje te gebruiken. Bij de Thickening Cream van Keune Design kwam er best wel veel uit één pompje en later bleek dat ik best nog wel een tweede kon gebruiken. Het werkt wel aardig, maar ik ken andere Thickening Creams die beter werken en waar je veel minder van hoeft te gebruiken.
Conclusie
De geur is fantastisch, die mogen ze op meer producten gebruiken, maar het resultaat valt me wel een beetje tegen. Ik had hier eigenlijk meer van verwacht. Voor mij niet zo’n succes dus.

Press Wax

Keune_wax2
Verpakking
De verpakking lijkt op die van de Blow Dry Spray en de Thickening Cream, maar is wat anders. Deze is iets langer dan de andere twee en niet geheel van plastic, in verband met de inhoud. Ook is de structuur van de fles iets anders. De andere zijn iets ruwer en deze iets gladder. Verder is de streep aan de onderkant hier zilver.
Geur en substantie
De substantie is behoorlijk chemisch, zeer ontvlambaar en de verpakking moet dan ook echt uit de buurt van hitte blijven. Opzich staat dit vaker op verpakkingen, maar toch vind ik het altijd wat minder prettig om te lezen. Zeker als dan je huisgenootje, die het product ook wel even wilde proberen, vlak nadat je dat leest het product in haar oog spuit. Op de verpakking staat “Niet in de ogen spuiten”, tsjah.. het product schijnt dus behoorlijk in je ogen te prikken. Geen aanrader dus om in je ogen te spuiten. Het is een fijne spray en doet me aan haarlak denken. Het ruikt niet heel erg lekker vind ik, een beetje chemisch.
Resultaat
De spray zelf werkt wel heel prettig. Meestal voelt je haar bij wax nogal vettig en wordt je haar best wel verzwaard. Dat heeft deze Press Wax van Keune totaal niet. Je merkt niet dat het product in je haar zit, maar het geeft wel textuur aan het haar. Doordat het een spray is, is het erg makkelijk over je haar te verdelen. Zeker in combinatie met de Texture Cream, krijgt het haar een goede textuur waar veel mee te doen is.
Conclusie
Een aangename verassing voor mij. Zelf ben ik niet zo heel erg van de wax, maar dit vind ik toch wel een heel fijn product. Met name omdat je het dus totaal niet voelt zitten, maar het wel werkt. Alleen dus even op blijven letten dat je het niet in je ogen spuit!

Texture Cream

Keune_tex1
Verpakking
Mooi zwart potje met een draaidop. Het potje past goed bij de rest uit de serie. Het enige waarin hij, vind ik, verschilt in de rest van de verpakkingen, is de gekleurde streep op de onderkant. Deze mist namelijk op dit potje. Op de dop staat het logo in relief, het maakt het geheel van de verpakking wel af.
Geur en substantie
De Texture Cream vind ik om eerlijk te zijn best een vreemd goedje om in mijn haar te doen. Het ruikt een klein beetje naar gezichtscreme met bloemengeur. Ik vind het wel een lekkere geur. Maar wat het voornamelijk zo vreemd maakt is dat de textuur net een soort kauwgom is. Als je er een beetje uit neemt, trekt het ook echt van die plakkerige draden. Je handen worden er heel plakkerig van en je haar voelt op dat moment ook erg plakkerig. Later trekt dat wel weg en merk je niet zo veel meer van het product.
Resultaat
Het product geeft inderdaad meer textuur aan je haar en je kan het hierdoor makkelijker vormen. Wat ik voornamelijk fijn vind, is dat je niet zo veel nodig hebt van het product om al snel resultaat te krijgen en dat je het product later eigenlijk niet meer voelt zitten. Ik vind het nooit fijn als je je hand door je haren haalt en je zo’n vette of plakkerige hand krijgt van de producten die er in zitten.
Conclusie
Over de werking van dit product ben ik best enthousiast, alleen de substantie daar moet ik erg aan wennen. Het blijft gek om in je haar te doen, omdat het zo onwijs plakt. Ik weet daarom niet of ik dit product nou echt vaker zou kopen.

 

Leestip! Sandra test de vernieuwde Keune Blend Wax & Shape