Home Styliste Ultime met Claudia Schiffer
Hair update

Styliste Ultime met Claudia Schiffer

schwarzkopf-04Afgelopen donderdag fietste ik door de ijzige kou naar de Zuidpool, ofwel Strand Zuid, vlakbij de Amsterdamse RAI. Er was een persmiddag van Schwarzkopf en bijzonder was dat zowel professionele kappersproducten als de goedkopere mass products werden gepresenteerd. Dit keer ging de meeste aandacht naar de nieuwe lijn Styliste Ultime, die werd ontwikkeld met voormalig topmodel Claudia Schiffer.

schwarzkopf-01

Presentatrice en model Marvie Rieder vertelde dat niet Schwarzkopf Claudia had benaderd, maar andersom! Het idee achter deze lijn is dat de producten voor iedereen betaalbaar moeten zijn en we werden overspoeld met de nieuwe technische snufjes die achter deze producten schuil gaan. Natuurlijk zijn de producten van de drogist niet van dezelfde kwaliteit als wat je bij de kapper koopt. Duurdere producten hebben meestal net wat meer of kostbaardere ingrediënten en lopen qua technologie voorop. Daarom is het waarschijnlijk dat alles wat in deze lijn samenkomt, als eens door Schwarzkopf is gebruikt bij de duurdere stylinglijn Osis. Maar dat doet niets af aan het feit dat deze producten straks toch maar verkrijgbaar zijn voor een habbekrats bij je eigen drogist!

schwarzkopf-02

Wat Claudia precies heeft bijgedragen, behalve haar naam, aan deze collectie is niet helemaal duidelijk. Op videobeelden zagen we dat ze kleuren voor de verpakking uitkoos en haar kennis over de catwalk deelde. De lijn onderscheidt zicht doordat je alle stylingproducten makkelijk na elkaar en door elkaar kunt gebruiken. Ze borstelen snel weer uit en verzwaren het haar niet. Bovendien kun je de powder spray tussendoor gebruiken als het haar vettig is of geen volume heeft. De poeder absorbeert het vet en maakt het haar weer licht & luchtig bij de aanzet.

schwarzkopf-03

Op een model werden verschillende looks getoond en als ik lang dik haar zou hebben, zou ik deze zomer zeker voor de losse, opgestoken vlecht gaan! Of de producten echt hun werk doen? In de goodybag zaten de Soufflé, Volume Hairspray en de Powder Spray dus lees er alles over binnenkort in de Tried&Tested.

schwarzkopf-05