Home Squalan getest: zo puur kan een goede moisturizer zijn!
SPECIALS & UPDATES

Squalan getest: zo puur kan een goede moisturizer zijn!

Onlangs ontving ik de Moisturizer van het Nederlandse merk Squalan om te proberen. Squalan is opgericht met het doel om huidvriendelijke skincare te produceren die zo min mogelijk ingrediënten bevat en waardoor huidirritatie zeer onwaarschijnlijk is. Ik had al het serum geprobeerd in een proefverpakking en daar reageerde mijn huid erg goed op dus was erg benieuwd!

Deze huidverzorgende olie zit in een mooie glazen flacon met pompje, waardoor je makkelijk kunt doseren. De olie gaat huidveroudering tegen en herstelt het natuurlijk vochtgehalte van de huid. Zeer welkom voor mij, want mijn huid is snel gedehydrateerd en kan extra vocht goed gebruiken. Ik heb geen overgevoelige huid, maar verdraag ook niet alles en vooral rond mijn ogen is mijn huid gevoelig.

[su_button url="/squalan-zo-simpel-kan-milde-huidverzorging-zijn" target="blank" background="#ffffff" color="#000000" size="5" wide="yes" center="yes" radius="5" icon="icon: arrow-right" icon_color="#000000"]MEER OVER HET MERK SQUALAN[/su_button]

Over dit product

De fles is helemaal transparant en dat vind ik wel mooi. Less is more en daar gaat het bij dit merk duidelijk om. Ook wat betreft de ingrediëntenlijst, je kunt eigenlijk niet echt van een 'lijst' spreken want er zitten maar 2 ingrediënten in: Squalaan en Isostearyl isostearaat. Zo weinig heb ik nog nooit meegemaakt en het bevalt me wel! Je moet elke ochtend en avond 1-2 druppels op je gezicht aanbrengen en dat heb ik de afgelopen 6 weken ook gedaan.

Squalan-moisturizer-3

Ingrediënten

Squalaan is een olie die identiek is aan een stof (een soort vet) die van nature in onze huid voorkomt en afneemt naarmate we ouder worden. Het wordt gewonnen uit planten en organismen. De meeste squalaan die in cosmetica wordt gebruikt, is afkomstig uit haaien en olijven. In dit geval is de squalaan is 100% afkomstig uit door Ecocert goedgekeurd suikerriet.

Isostearyl isostearaat is een olie die voor 100% afkomstig is uit door Ecocert goedgekeurd koolzaad. Uit koolzaadolie worden de vetzuren en vetalcoholen gehaald die het meest geschikt zijn voor de huid.

Wat doet het?

Squalan-moisturizer-1

Squalaan herstelt de natuurlijke balans van de huid door terug te geven wat er van nature in hoort. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt een nog mooiere uitstraling.

Mijn ervaring

Squalan-moisturizer-2

Het pompje werkt soms wat stroef en dat is jammer, omdat ik niet te ver door wil drukken en zo kostbare olie verspil. Ik doe het heel voorzichtig, want al snel blijkt dat een druppel voldoende is voor de ochtend. In de avond breng ik wel wat meer aan. Het is een dikke serum-achtige olie die transparant is en helemaal geurloos (tja, er zitten maar 2 ingrediënten in!). De substantie voelt echt aan als olie, vettig dus. Omdat ik niet vaak gezichtsolie gebruik, was ik eerst bang dat het te vet zou zijn, maar niets is minder waar!

De olie trekt meteen in en wellicht is dat meteen al een teken dat mijn huid de 2 stoffen graag opslurpt. Beide ingrediënten zijn huideigen stoffen en worden daarom zo goed door de huid verdragen. Mijn huid dus ook. Bovendien is het fijn dat de olie wat vettig is, want zo smeert het goed uit, iets dat anders lastig zou zijn omdat je maar zo weinig nodig hebt. In de ochtend is mijn huid helemaal glad, maar niet droog of trekkerig. Ik had wat rode vlekjes en die zijn na een paar weken weg. Mijn rimpeltjes zijn niet verdwenen, maar ik had wel het idee dat mijn huid wat gladder was en iets minder dof en flets was. Alsof de olie de doorbloeding stimuleert. Overdag ging make-up aanbrengen prima na de olie. Foundation kon ik makkelijker aanbrengen en had eigenlijk geen primer meer nodig. Wel zo lekker want in de meeste primers zit silicone en ik weet wel zeker dat dit beter is voor mijn huid.

Conclusie

Ik kan dit product iedereen aanraden. Misschien niet als je jong bent en een vette huid hebt, maar zeker als je een gevoelige huid hebt. Een flesje van 30ml kost €57, maar je doet er zo lang mee dat dit waarschijnlijk nog voordeliger uitkomt dan een merk van de drogist!