Home Spetterende haarshow van Kinki Kappers
Get the look

Spetterende haarshow van Kinki Kappers

De afsluiter van de Creative Crash show van L’Oréal Professionnel in Paradiso werd gepresenteerd door Kinki Kappers. Dat deze 'kinki' haarkunstenaar zich thuis voelden in de Amsterdamse poptempel, was goed te merken.
Kinki-05
Witte stoelen en donkere mannen met witte make-up namen plaats en keken dreigend rond. Een soort Mauri-achtige trible dance, waarbij oerkreten werden uitgestoten zetten de toon. Daarna kwamen modellen in futurische kostuums het podium op.
kinki-03 Kinki-02
Voor het eerst zag ik wat lichtheid bij de modellen, ze hadden er zin in, er zat 'swing' in hun tred en het haar ... dat was op ingenieuze wijze eenvoudig. Het deed af en toe aan de grafische coupes van Vidal Sassoon denken, maar ze hadden er een eigen 'kinki-twist' aan gegeven. Korte sluike kapsels, geen pluisje te bekennen met kleine details. Zoals de rafelrand, waarbij het haar in vierkante laagjes was geknipt met hier en daar een vierkant plukje zwart in het witblonde kapsel. Of de asymmetrische lijn die meer diepte kreeg door de zwarte ondertoon.

Lees ook:

CREATIVE CRASH SHOW

Kinki-01
Mooi vond ik ook de tribal-achtige 'shave' die een beetje als een tattoo eruit zag. Mooi was ook de make-up met veel zwarte lijnen die doorliepen in de kapsels. Alsof gezicht en haar een geheel waren geworden.
Kinki-04
Na de futuristisch aandoende 'space girls' kwamen wat kleurigere meisjes het podium op in witte kleding. Hun make-up leek op verfvlekken die hier en daar leken uitgelopen. Hun haar was wederom sluik, maar door het anders te stylen werden gekleurde onderlaagjes blootgelegd. Een model kreeg meer kleur doordat haar witte kostuum werd beschilderd, het was origineel, het was leuk. Maar vooral, het was GOED!
Kijk mee en let vooral op de vele prachtige details. Misschien niet allemaal draagbaar maar voldoende  om je te laten inspireren. Welk kapsel is jouw favoriet?

Lees ook:

CREATIVE CRASH SHOW