Home Soliste Bloom make-up van Aveda onder de loep
Testpanel

Soliste Bloom make-up van Aveda onder de loep

Elk seizoen heeft Aveda een nieuwe make-up collectie. Deze zomer heet die collectie Soliste Bloom en bestaat uit zoete, bloemige & fruitige kleurtjes, gecombineerd met warme aardse tinten. Ik kreeg de hele collectie om uit te proberen. Nu ben ik  niet een heavy make-up persoon dus deze zachte, transparante kleuren kwamen als geroepen. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik over het algemeen Aveda fan. Vooral de haar- en badproducten vind ik erg fijn, niet in de laatste plaats door de heerlijke geuren. Maar make-up had ik nog nooit gebruikt van dit merk.

Aveda-make-up

De lijn die limited edition is, bestaat uit 4 kleuren oogschaduw, een highlighter, 3 lipsticks en 2 lipglossjes. De oogschaduws zijn crèmewit, khakigroen, paars en bruin. Dit zijn dus de aardetinten. De lippen daarentegen zijn apricot en 2 tinten roze en de glossjes steenrood en roze. Qua lippen lijkt het iets te zoetig voor mij, maar ik ga het natuurlijk wel proberen!

Smoothing Lip Color

Aveda-lipstick

De apricot spreekt me meteen het meeste aan en doet me denken aan mijn nudekleur van MAC. De lipsticks zijn niet erg gepigmenteerd en brengen transparant op. Op zich vind ik dat niet erg, alleen blijven deze helaas ook niet erg lang zitten. Qua houdbaarheid lijkt het meer op een lipgloss. De kleur 957 (Pink Stone) valt in de praktijk erg mee en is helemaal niet zo zoetig. Alleen zie je hem ook niet erg omdat hij erg dicht bij mijn natuurlijke lipkleur zit. De donkerroze vind ik te heftig. Ik kies trouwens toch meestal geen roze voor mijn lippen. Wat ik wel merk is dat mijn lippen gehydrateerd blijven bij gebruik, maar tja, dan kan ik ook een lipbalm gebruiken. Voor de kleur hoef ik het niet te doen. Jammer, maar bij een lipstick verwacht ik toch iets betere houdbaarheid.

Rehydrating Lip Glaze

Aveda-lipgloss

Fijne lipglossjes die naar munt smaken. Wel weer heel transparant, maar bij een lipgloss mag dat. Bovendien gaan je lippen er mooi van glanzen. Ik vind de roodkleur (Sheer Tulip) het mooist en heb hem nu al een tijdje in m'n tas. De roze gloss is niet opvallend pink, dus wie weet gebruik ik die als de roze op is. Is trouwens ideaal voor in de tas omdat je hem blindelings op kunt doen, zo transparant is hij.

Face Powder & Single Eye Colors

Aveda-oogschadow

De oogschaduw-kleuren vind ik erg mooi, vooral de groen is helemaal mijn kleur. En een crèmekleurige oogschaduw heb ik ook altijd wel in huis. Ik ben helemaal gek van de kwaliteit van Urban Decay. Die brengt heel mooi op, blend mooi en blijft lang zitten. Deze oogschaduws zijn ook heel fijn gemalen en kruimelen niet heel erg. Daarmee bedoel ik dat ze niet meteen onder je oog in plaats van op je oog terecht komen. Maar een beetje kleur op je oog zou wel fijn zijn. Doordat ze zo slecht gepigmenteerd zijn, blijft er bijna geen kleur op je ooglid, waardoor de kleur ook lichter wordt. De khakigroen wordt zo ineens een soort bladgroen op m'n oog. Niet voor mij dus, too much jaren 70 en niet echt warm.

Het gezichtspoeder komt met een vierkant poederdonsje van fluweel. Voor mij hoeft dat niet, geef mij mar een kwast. Het poeder zelf is wel fijn en geeft iets kleur. Als ik transparantie wil, is het wel voor een gezichtspoeder. De kleur is iets te donker voor mijn bleke winterhuidje, maar ga ik zeker straks gebruiken als ik een kleurtje heb. Deze poeder, samen met de lipgloss zijn wel mijn favorieten. De rest vind ik te weinig kleur afgeven. Ik hou wel van natuurlijke make-up in aardetinten, maar wat ik opsmeer moet wel de kleur hebben die ik verwacht.