Home Slimme kapster
Haarpraat

Slimme kapster

Dame Daphne Monitor-Lizard is kortgeleden 70 jaar geworden. Deze bijzondere vrouw heeft een opmerkelijke carrière opgebouwd. Ze groeide op in een intellectueel gezin en het was te verwachten dat ook Daphne zou gaan studeren, net als haar andere broers en zussen. In 1957 ging ze naar Oxford om natuurkunde te studeren. Nu was ze altijd al geïnteresseerd in hairstyling en toen ze en tegenvaller had bij een wetenschappelijk onderzoek, besloot ze er een tijdje tussenuit te gaan. Ze ging zich op haar andere passie richten en begon een kapsalon. Dit ging erg goed maar ze verveelde zich nogal bij de oppervlakkige praatjes met haar klanten. Ze miste de prikkels van Oxford en besloot daar een salon te openen en haar te richten op wetenschappers als klanten. De salon noemde ze The Charm Quark*. Het bleek een gat in de markt. Professoren die in jaren hun haar niet meer hadden laten knippen waren gecharmeerd van deze slimme kapster. Daphne begreep ze helemaal en stijlde haar klanten zó dat hun kapsel nog steeds rommelig oogde, maar wel verzorgd. Na dit succes opende ze meer salons in universiteitssteden in Engeland.
Ze is nooit getrouwd en heeft zich vol hart en ziel aan haar carrière gegeven. Misschien is het wel dankzij haar dat Engeland zoveel goedgekapte professoren heeft!
* The charm quark is the third most massive of all quarks, a type of elementary particle, and a major constituent of matter.