Home Skeyndor Power met Retinol en Hyaluronzuur getest
Testpanel

Skeyndor Power met Retinol en Hyaluronzuur getest

Een tijd geleden zaten in een goodiebag twee producten die mijn aandacht trokken; een oogcrème met Hyaluronzyuur en een gezichtsserum met Retinol. Twee ingrediënten waar je veel over leest en het skincaremerk Skeyndor gebruikte ze nu in haar Power lijn. Ik kende dit merk nog niet. Op de website las ik dat dit Spaanse merk al 50 jaar bestaat en alleen verkrijgbaar is bij schoonheidssalons.  Ze noemen hun skincare zelf 'scientific cosmetics'. Ik was heel benieuwd, vooral hoe mijn nogal gevoelige huid zou reageren op deze heftige ingrediënten.

Skeyndor Power Retinol Serum

Skeyndor-Retinol

Dit is een crème-serum dat je onder je gezichtscrème aanbrengt. Het serum belooft de huid te herstellen en gaat rimpels en ouderdomsvlekjes tegen. Er zit 0,09% pure retinol in en dat is best veel. Retinol is een vitamine A dat de collageen aanmaak stimuleert en pigmentvlekken tegengaat. Een paar jaar geleden werd dit hét wondermiddel genoemd en nog steeds hoor je huidexperts beweren dat je zonder retinol eigenlijk geen huidveroudering kan tegengaan in de vorm van een creme. Ik had al eens eerder een creme met retinol gebruikt, maar daar ben ik mee gestopt vanwege huidirritatie.

De verpakking is een plastic pompje van 30ml. De lichtgele substantie oogt dik, maar smeert toch enorm goed uit, waardoor het best zuinig in gebruik is. Ik breng het alleen 's avonds aan onder mijn nachtcrème. Er zit praktisch geen geur aan en ... ik krijg geen huidirritatie! Zelfs niet na de eerste keer. Wat wel vervelend is, is dat de bedrukking bij het pompje loslaat, waardoor er stukjes in mijn creme terechtkomen. Dit gaat een hele tijd door en is best lastig in gebruik.

Skeyndor-dop

Mijn huid voelt iets strakker en ziet er goed uit. Eerlijkheidshalve kan ik niet zeggen dat na 2 maanden gebruik mijn rimpels echt minder zijn. Wel oogt mijn huid iets voller, 'plumper'. Zou dat door de collageen komen? Op mijn rechterwang heb ik een irritant pigmentplekje zitten, maar dat is er helaas niet echt minder door geworden. Dus wat zegt dat over het 'wondermiddel' Retinol? Het verklaart voor mij eigenlijk dat wondermiddelen helaas niet bestaan. Wel ziet mijn huid er goed uit en lijkt de structuur iets beter opgevuld. Ook mijn teint is redelijk egaal. Maar verwacht niet dat je pigmentvlekken of rimpels erdoor verdwijnen. Maar wees eerlijk, welke crème kan dat wel?

Skeyndor Power Hyaluronic Cooling Eye Contour & Eyelashes Gel

Skeyndor-hyaluron

Deze oogcrème komt in een speciale verpakking van 15ml. De metalen afgeplatte top heeft een gat waaruit het product komt. Het doet me denken aan een theelepel die je in de koelkast legt om vervolgens na een nachtje doorhalen de volgende ochtend op je opgezette ogen legt ter verkoeling. Deze eye gel claimt hetzelfde; verkoeling en een liftende werking op je oogleden. Bovendien belooft het fijne lijntjes tegen te gaan en helpt het je wimpers versterken. De creme-gel bevat Hyaluronzuur en Biotine. Dat laatste is goed voor haargroei, dus bevorderlijk ook voor je wimpers. Hyaluronzuur is een glucose en houdt de vochtigheidsgraad van je huid op peil en gaat de strijd aan tegen rimpels.

Volgens de gebruiksaanwijzing moet je met je vingers een klein beetje product aanbrengen op de huid rond de ogen en dit met het massagedopje met ronde bewegingen inmasseren. Dat laatste vond ik niet heel fijn gaan en klopte het liever met mijn vingers in. Op een of andere manier was de top te plat en voelde het niet prettig. Met mijn vingers daarentegen ging het wel goed. De textuur van de creme is heel licht en absoluut mild voor mijn ogen. Enig minpuntje was dat het niet snel intrekt en je overdag dus even moet wachten voordat je make-up kunt aanbrengen. Ik heb geen verschil gemerkt voor mijn wimpers en rimpels zijn er ook niet echt minder door geworden. Maar ik had wel het idee dat ik na een late avond een wat opener blik kreeg na gebruik hiervan. Alleen voor dat laatste is het me al waard dit goedje altijd in huis te hebben!

Conclusie

Allebei fijne en zeer milde producten, ondanks de hoge concentratie werkzame stoffen. Het serum kost rond de 70 euro en de oogcrème ongeveer 50 euro. Dat zijn - in vergelijking met andere soortgelijke producten - redelijke prijzen. Allebei doen ze zeker iets voor mijn huid, maar niet in die mate als op de verpakking wordt geclaimd. Ook de verpakking laat soms te wensen over, vooral de loslatende bedrukking van de Power Retinol. Van de twee, vind ik de oogcrème het fijnst en blijf ik zeker gebruiken. Voor mij is Skeyndor een merk om in de gaten te houden!