Home Sinaasappeltjes voor de huid | Image Vital C getest
SPECIALS & UPDATES

Sinaasappeltjes voor de huid | Image Vital C getest

Een tijdje geleden had ik een pers event in Haarlem van het Amerikaanse 'cosmeceutical' merk Image. Dat wil zeggen, de producten bevatten zoveel werkzame stoffen, dat de behandelingen ook door de verzekering vergoed kunnen worden. Oprichtster Janna Ronert was ook aanwezig en vertelde hoe met weinig geld en veel passie dit bedrijf had opgebouwd.

image-01

Daarnaast vertelde ze over de jongste lijn van het merk: Vital C. Want vitamine C is onmisbaar voor je huid. Je moet het niet alleen als supplement slikken (minimaal 2000 mg per dag), ook op de huid verricht dit vitamientje kennelijk wonderen. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de droge en gevoelige huid. Janna liet ons een crème proberen, die je niet moest insmeren, maar inkloppen, waarna de huid meteen gehydrateerd werd. Dit product zat gelukkig ook in de goodiebag, met een overnight masker. Beide producten hoef je niet elke dag te gebruiken. Ik gebruikte ze ongeveer 2-3 keer per week en heb ze nu 6 weken kunnen testen.

Image Vital C Hydrating Water Burst

image-02

Deze Hydrating Water Burst bevat een soort 'hydratatiebolletjes', die je stukslaat als je er zachtjes met je vingers op klopt. En er zit dus vitamine C in. Nu werkt dit vitamine alleen maar op de huid als er minimaal 4% in zit, anders is het effect te verwaarlozen. De ingrediënten van dit product zijn:

 • Water burst-technologie: een geavanceerde emulsietechnologie waarbij de actieve bestanddelen worden omgezet in waterdruppels zodra de gel in de huid wordt gemasseerd. Hierdoor wordt de huid gevoed met antioxidanten en intens gehydrateerd.
 • Hyaluronzuur vochtbinder: kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water binden.
 • Magnesium ascorbyl fosfaat: een in water oplosbare, stabiele vorm van vitamine C; ondersteunt de collageensynthese en gaat de vorming van melanine tegen.
 • Sinaasappelolie (citrusaurantium dulcis): zorgt voor een energieke, vitale en stralende huid.
 • Tocoferol (vitamine E): krachtige antioxidant.
 • Acetyl-hexapeptide-8: vermindert rimpels door het samentrekken van gezichtsspieren af te remmen.

Ik heb niet kunnen nagaan hoeveel % vitamine C in dit product zit. Wel kan ik delen hoe ik het heb ervaren. De Water Burst komt in een tubeverpakking van 59 ml, waarvan je de dop kunt draaien om de opening te ontsluiten. Hierdoor kun je heel gedoseerd de juiste hoeveelheid afmeten. Ik klop de gel-crème dus in mijn huid en probeer niet uit te smeren. Ik merk inderdaad dat de substantie oplost en waterig wordt. De geur is best sterk, maar ik ben dol op citrusgeurtjes, dus dat komt goed uit. Ik vind dit een heel fijn product voor erbij. Overdag kan mijn huid wel droog worden en dan klop ik gewoon wat van dit spul in. Je moet er natuurlijk niet heel veel van gebruiken, maar bij de juiste dosering kan het ook best over je make-up heen, je ziet er niets van. Behalve dat de huid een mooiere glow krijgt. Fijn product voor in je tas. Irriteert absoluut niet, integendeel. Het gaat dat juist tegen. Dus ook in de zomer fijn nadat je huid in de zon is geweest of na het scheren van je benen of bikinilijn. I like!

Image Vital C Hydrating Overnight Masque

image-03

Dit product komt in een pot van 57 g en ziet eruit als een dikke, lichtgele gel. De geur is - voor mij tenminste - weer heerlijk citrus. De gel trekt snel in en dat is fijn. Nadeel van die nachtmaskertjes is soms dat je kussen dan helemaal onder komt te zitten. Dat is nu gelukkig niet het geval. Je kunt het masker trouwens ook afdeppen na een half uurtje. Ik laat het liever de hele nacht intrekken. De volgende morgen heeft mijn huid inderdaad een gezond glansje. Alleen merk ik wel, dat deze gel iets te weinig doet voor mijn droge huid. Dus ik gebruikte dit niet vaker dan 1 keer per week en dan is het heerlijk. Ik vind dit echt een zomerproduct, vooral voor die warme dagen die we hebben gehad. Dan wil ik niet zo'n dikke crème op mijn gezicht smeren en dan voldoet dit prima. Maar asl het buiten kouder wordt en mijn huid droger, denk ik dat ik een rijker spulletje nodig heb. Geschikt voor de zomer of voor jongere huidjes die sneller vet worden.

Dit zit er trouwens in:

 • Blauwalg-extract: zorgt voor een gave huid en vermindert fijne lijntjes.
 • Werkzaam mineralencomplex zink, magnesium, koper: zorgt voor een energieke, vitale en stralende huid.
 • Hematiet: helpt om de huid te herstellen.
 • Malachiet: antioxiderende eigenschappen.
 • Sinaasappelolie (citrus aurantium dulcis): krachtige antioxidant.
 • Tetrahexyldecyl ascorbaat: een stabiele vorm van vitamine C en antioxidant; voor een stralende huid; tot 50% effectievere versnelling van de collageensynthese in vergelijking met L-ascorbinezuur.
 • Tocoferol (vitamine E): krachtige antioxidant.
 • Hyaluronzuur: vochtbinder; kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water binden