Home Shampoo, masker en beautyelixer van Orofluido
Onze favorieten

Shampoo, masker en beautyelixer van Orofluido

Vanaf de lancering is Orofluido een megahit. Orofluido is een beautyelixer voor het haar die verrijkt is met een cocktail van natuurlijke oliën, die snel door het haar wordt opgenomen. Deze kostbare gouden vloeistof is geïnspireerd door eeuwenoude schoonheidsrituelen uit Noord Afrika. Behalve de olie, is er nu ook een shampoo, conditioner en masker.

Ik had al veel over Orofluido gehoord en was inmiddels wel benieuwd naar dit ‘vloeibare goud’. Gedurende 4 weken heb ik de olie, shampoo en het masker getest. Het elixer heeft al verschillende prijzen gewonnen en de reviews liegen er niet om. De combi met het masker en shampoo zouden pluizig haar tegengaan en het haar glanzend en luchtig maken.

Ik begin mijn ‘ritueel’ met de shampoo. Het eerste wat me opvalt is de sterke, maar Oh wat een heerlijke geur! Kruidig, sensueel, het doet inderdaad denken aan beautyrituelen van duizend en een nacht. De shampoo komt in een goudkleurige plastic knijpflacon, de substantie is – hoe kan het ook anders – transparant goudkleurig. Het voelt aan als een dikke gel,  brengt makkelijk aan en schuimt goed. Je merkt wel dat dit een shampoo is voor drogere haartypes en dat hij verrijkt is met olie want als je bv. veel stylingsproducten hebt gebruikt, moet je het haar wel 2x. Erna voelt mijn haar wel schoon, maar zeker niet droog aan.

Na een wasbeurt, dep ik mijn haar altijd met een handdoek, zodat ik zeker weet dat mijn masker en conditioner er meteen weer afdruipt. Ik doe vervolgens het masker op mijn vochtige haar. Het masker ruikt weer net zo lekker als de shampoo en is een oranje-beige dikke crème met hele fijne gouden glittertjes. Dit voelt echt luxe aan! De pot is plastic, met een schroefdeksel. Praktisch, dat wel, doet een beetje afbreuk aan het luxe-gevoel. Het masker brengt heel fijn op, de textuur is precies goed: niet te dik en niet te dun. Het is heel voedend dus als je maar enigszins vettig haar hebt, hoef je maar heel weinig te gebruiken. Laat het even intrekken, afhankelijk hoeveel tijd je hebt. Bij mij varieerde dat van 5 minuten tot wel een uur. Daarna met lauw water uitspoelen en mijn haar voelt heerlijk zacht aan. Eigenlijk heb je erna niets meer nodig, maar omdat m’n haar snel pluist, doe ik toch een paar druppeltjes elixer op mijn haar. Dit moet je niet uitspoelen en als je niet teveel gebruikt wordt je haar er absoluut niet vet van. De olie is goudkleurig en voelt heel dik aan en komt in een glazen fles met schroefdop. Ik vraag me af waarom hier glas wordt gebruikt, terwijl de andere producten van plastic zijn. Maar het kan me ook niet veel schelen. Het ruikt even lekker.

Ik was benieuwd of de elixer echt verschil maakt en heb het ritueel zowel met als zonder geprobeerd. Ik merkte niet vel verschil als ik een paar druppels meteen na het uitspoelen aanbracht. Sommigen beweren dat je haar sneller droog wordt van deze olie. Daar kon ik niet veel van merken, maar misschien was mijn haar al ‘verzadigd’ met de olie uit het masker. Wel merkte ik verschil als ik de elixer pas op bijna droog haar gebruikte. Ik föhn mijn haar altijd als het al bijna droog is zodat ik mijn haar niet te veel beschadig. Mijn haar was een stuk minder pluizig. Nog een tip voor een super treatment is om een paar druppels elixer door het masker te mengen en dat extra lang in te laten trekken. Dan hoef je de olie ook niet meer erna te gebruiken.

Jullie merken het al: ik ben fan. Er zijn heel veel fijne haarproducten op de markt maar deze geur is something else. Mijn favoriet van de drie? Het masker! De shampoo en elixer zijn ook fijn maar die hebben volgens mij veel meer goede concurrenten. Het masker ruikt niet alleen heel lekker maar de textuur is heerlijk en mijn haar voelde erna veel zachter maar ook voller aan.

Marit/WieWatHaar