Home Schoonheid met een rafelrandje
BEWUSTWORDING

Schoonheid met een rafelrandje

Ons thema voor de maand september is RAW BEAUTY. De vakanties zijn weer voorbij en de scholen alweer begonnen. Studenten mogen gelukkig weer fysiek colleges volgen en af en toe klagen we hier en daar nog over enkele coronamaatregelen die er nog zijn. Maar wat ook gebeurde is dat de afgelopen weken waarschijnlijk het einde betekende van de mogelijkheid om ooit naar school te mogen voor veel Afghaanse vrouwen. Dat besef  raakte mij diep.

Ja, wij schrijven over haar en beauty en de dingen die het leven leuker maken. Maar daarnaast besteden we ook aandacht aan inner beauty en dat heeft alles te maken met ons welbevinden en hoe we in ons vel zitten. En dan kun je verschrikkelijke gebeurtenissen om je heen niet uitvlakken. Voor mij was dat het nieuws uit Afghanistan. De gevolgen voor die mensen daar, vooral voor vrouwen.

Stel je eens voor! Even naar de kapper, een facial laten doen en weer volgepompt met zelfvertrouwen de salon verlaten. Wat hadden we dat toch gemist tijdens de lockdown. Maar in Afghanistan is het ineens een kwestie van overleven geworden, waarbij vrouwen amper mogen bestaan, hun wezen levenslang ontkend en weggestopt achter een dubbele laag boerka's.

Niet te mooi ...

De Afghaanse kapster Nuriya - waarvan het interview komende maand te lezen is - zag die boerka nog als een veilig omhulsel, omdat diezelfde vrouwen anders makkelijk ten prooi kunnen vallen om verkracht of vermoord te worden ... Je kunt in Afghanistan maar beter niet te mooi zijn, want dan ben je je leven niet zeker. Deze dappere vrouw kwam al in 2000 naar Nederland en begon hier haar eigen kapperszaak.

Award uitreikingen

Verder staat ons platform de komende maand boordevol inspiratie voor het najaar en kijken we verlangend uit naar de onthulling van de winnaars van de Coiffure Award en niet te vergeten, onze eerste WieWatHaar Awards! De genomineerden zijn bekendgemaakt en eind september weten we wie als beste zijn geëindigd.

Raw beauty

Ons thema is niet voor niets 'raw beauty'. Schoonheid met een rafelrandje, een tikkeltje gewaagd en vooral stoer. Met veel tips voor een mooie, zuivere huid, stoere hairdo's en oplossingen voor haar- & huidproblemen. Dus houd ons platform in de gaten!