Home Schoonheid gaat nog belangrijker worden, zowel vanbinnen als vanbuiten
Stylist

Schoonheid gaat nog belangrijker worden, zowel vanbinnen als vanbuiten

Hij behoeft nauwelijks introductie meer. Mari van de Ven is misschien wel Nederlands meest bekende visagist en haarstylist en is al meer dan 25 jaar werkzaam in de schoonheidsbranche. Zijn clientèle lijst van BN’ers is enorm, maar hij knipt zijn klanten in zijn salon in Den Bosch met net zo veel passie. Wij spraken Mari over zijn werk en de lockdown periode, die ook hem hard raakt.

Ik denk dat mensen nog meer gaan waarderen wat we allemaal al hadden en inzien hoe mooi het leven is.

Hoe ervaar jij deze lockdown periode?

Ook ik heb nu veel meer tijd om handen. Ik doe nog wel tv werk, maar de salon is natuurlijk gesloten. Verder lees ik veel en struin ik internet af voor nieuwe inspiratie. Het leven is rustig nu alle winkels dicht zijn en je ’s avonds om 9 uur al binnen moet zijn. Ik leef heel gezond, sta vroeg op en ga vroeg naar bed. Maar dat deed ik eigenlijk altijd al. Daarom is mijn immuunsysteem ook zo goed, ik ben nooit ziek. Mijn hele leven is altijd wel in een soort natuurlijke flow verlopen en vanuit dat vertrouwen accepteer ik deze periode ook. Straks wordt alles weer beter.

Mag je wel blijven werken voor televisie?

Jawel, maar het veiligheidsprotocol is heel streng. Ik heb net 2 programma’s voor SBS6 afgerond en ben zojuist begonnen aan de voorbereidingen voor het Songfestival met Jan Smit. Voor elke persoon moet ik aparte kwasten gebruiken en deze steeds weer ontsmetten. Daarnaast draag ik altijd de beste mondkapjes en wordt iedereen voor aanvang getest. Zowel de mensen die op tv komen, als de mensen achter de schermen. Zo’n test is 76 uur geldig, maar bij het Songfestival zijn ze zo streng dat ik voor elke dag dat ik moet werken een nieuwe test moet laten doen. Op zich valt dat mee en ben ik daar al aan gewend geraakt, ik heb inmiddels al zoveel testen gehad.

Je hebt daarnaast ook een salon in Den Bosch

Het Haaratelier Mari van de Ven

Ja, samen met mijn compagnon Mike heb ik 8 jaar geleden Het Haaratelier Mari van de Ven in het centrum van Den Bosch nieuw leven ingeblazen. De salon bestond al veel langer, maar de laatste jaren ben ik mij er weer actief voor gaan inzetten. Wij richten ons echt op de totaalbeleving voor de klant. Helaas is de salon nu gesloten, maar we onderhouden contact met onze klanten door nieuwsbrieven en productverkoop.

Online boekingen lopen gewoon door met als gevolg dat we in maart al helemaal zijn volgeboekt. Ik heb namelijk goede hoop dat ook de salons in Nederland op 2 maart weer open mogen, nu alle buurlanden hetzelfde doen.

Het Haaratelier Mari van de Ven

Wat ga je straks anders doen?

Waar ik moeite mee heb is ‘nee’ zeggen. Ik wil straks mijn prioriteiten beter op een rij hebben, zodat de balans tussen werk en prive klopt. Ik heb nu wel ervaren hoe fijn het is om extra tijd voor jezelf te hebben. Verder ben ik me al aan het voorbereiden op het moment dat de salons weer open mogen. Reizen ga ik voorlopig even niet doen, we gaan straks echt 7 dagen per week knallen in de salon.

Na de 1e lockdown was mijn salon de eerste die weer openging in Nederland, want we gingen precies om 12 uur ’s nachts open. Dat was heel leuk en is ook uitgebreid in de media geweest.

Hoe zie jij de toekomst voor deze branche?

Ik denk dat mensen nog meer gaan waarderen wat we allemaal hadden en inzien hoe mooi het leven is. We zullen juist dingen als een kappersbezoek veel meer op prijs gaan stellen. Ook verwacht ik dat iedereen zich weer mooi wil maken voor feestjes en naar buiten zal willen. Schoonheid gaat straks nog belangrijker worden, zowel vanbinnen als vanbuiten. Hoe mooi is dat! Ik zie de toekomst heel positief in en denk dat er juist weer een opleving zal komen voor deze branche.

Mari van de Ven zit ook in de jury voor HAAR bij de WieWatHaar Awards 2021.