Home Sandra test de vernieuwde Keune Blend Wax & Shape
Onze favorieten

Sandra test de vernieuwde Keune Blend Wax & Shape

In 2006 introduceerde Keune Blend: een frisse, nieuwe stylinglijn voor jonge wereldburgers. Tien jaar later presenteerde zij de volledig vernieuwde en verbeterde Blend. Nu ben ik niet meer zo hele jonge wereldburger maar mijn haar moet natuurlijk wel een beetje hip zitten! De producten die ik heb getest zijn twee hippe frisse potten wax van Keune Blend staan klaar om te testen. Het zijn de varianten Shape en Fixer Wax.

Ik ben weer lekker aan de test geweest: droog haar, nat haar, weinig wax, veel wax, ja je weet niet wat er allemaal bij komt kijken hoor met dat testen 😉

Keune Blend Fiber Wax

keune-blend-01

Volgens Keune: Geeft de wax body, volume en structuur terwijl het haar elastisch en flexibel blijft. Fiber Wax bevat vezels die de structuur versterken zonder het haar te verzwaren.

Mijn ervaring: De wax zit in een zilverkleurige plastic pot met zwarte deksel. De pot is niet heel zwaar en de dop is er gemakkelijk af te draaien.

De wax is niet makkelijk eruit te halen, het lijkt op een soort van plakkerige lijm of van die strengetjes gesmolten kaas. Ik moet echt een paar keer met mijn vinger oprollen om de hoeveelheid uit de pot te krijgen. De geur is licht lijm-achtig maar niet onaangenaam.

De wax is op nat en droog haar aan te brengen. Als ik de wax uiteindelijk uit de pot heb gekregen dan meng ik de wax wel met wat water als ik het op droog haar gebruik. Om enig effect te krijgen heb je best een aardige hoeveelheid nodig maar dan kun je ook lekker kneden en stylen. Mijn haar begint bij het gebruik van wax altijd lekker te krullen, zo leuk! Helaas, moet ik na het gebruik van de wax wel elke dag mijn haar wassen want na 1 dag is het wel een beetje “viezig” en vet.

Keune Blend Shape

keune-blend-02

Volgens Keune: Dé textuurcrème voor mooi kort haar. Het is ideaal voor het creëren van een unieke, funky look. Wil je wat anders? Dan kun je het haar eenvoudig restylen.

Mijn ervaring: Ook deze wax zit in een zilverkleurige plastic pot met zwarte deksel. De pot is niet heel zwaar en de dop is er gemakkelijk af te draaien.

De wax is er gemakkelijk uit te halen en glijdt niet snel van je vinger af, het heeft een stevige textuur. De geur is licht chemisch maar ook niet onaangenaam.

De wax is op nat en droog haar aan te brengen. Ik meng ik de wax wel met wat water als ik het op droog haar gebruik. Om enig effect te krijgen heb je best een aardige hoeveelheid nodig maar dan kun je ook lekker kneden en stylen. Ook met deze wax begint mijn haar lekker te krullen, zo leuk! Helaas, ook met deze wax moet ik na het gebruik elke dag mijn haar wassen.

Eindoordeel

Twee soorten wax die qua werking eigenlijk niet voor elkaar onderdoen. Ik heb na intensief gebruik van beide soorten wax weinig tot geen verschil hierin kunnen ontdekken. Zij doen wat zij beloven, je kunt lekker kneden en stylen en mijn haar zag er heerlijk curly gestyled uit. Enig minpuntje: elke dag dat haar wassen…