Featured Video Play Icon
Home Rondje Beautybeurs Düsseldorf
Actueel

Rondje Beautybeurs Düsseldorf

Drie dingen vielen me op toen ik een ronde maakte op de Beautybeurs in Düsseldorf (zondag 11 maart). Anti-aging in het beauty-instituut neemt een enorme vlucht, ‘iets’ met wenkbrauwen doen is onvermijdelijk en ontspanning komt op de menukaart van de drukke mens. 

In mijn leven heb ik tientallen beurzen afgestruind. Vakbeurzen voor professionals, dus voor schoonheidsspecialisten, kappers, visagisten en meer. Inmiddels weet ik dat het onmogelijk is al het nieuws te benoemen, dus ik begin hiermee en geef de komende tijd nog leuke aanvullingen. Zodat je weet wat de professional in huis heeft.

Beauty-walhalla

beauty-04

Op zo’n grote beautybeurs voor vakmensen zie je natuurlijk de nieuwste producten en behandelingen. Altijd leuk om bij Babor te kijken, ook al was het alleen al door de make-up presentatie van Peter Schmiedinger. Hij heeft mij ooit eens opgemaakt en gaf een gouden tip; de perfecte concealer en een super anti-aging foundation van Babor. Ook ben ik door dit merk aan de ‘ampullen’ gegaan (directe beautybooster), en op de stand zie ik dat ze weer een hele nieuwe range introduceren. Maar wat me vooral triggert zijn de behandelingen.

beauty-1

Op het filmpje bovenaan zie je een high-tech treatment om rimpels aan te pakken. De opnames zijn in een instituut van Babor gedaan en dat snap ik ook wel, want op de beurs is er niet voldoende rust om zo’n behandeling punctueel uit te voeren. Een cosmetisch arts heb je in ieder geval niet meer nodig!

Wenkbrauwen

beauty-01

De wenkbrauwen-rage lijkt niet te stoppen. Zag je een paar jaar geleden vooral permanente make-up (dus blijvend zichtbare wenkbrauwen), of microblading (waarbij hele kleine sneetjes tussen de wenkbrauwen worden gemaakt), in Duitsland is er nu volop aandacht voor de 3d hairstroke-methode. De dame op de foto laat zien hoe nauwkeurig ze met een tattoo-naald piepkleine streepjes pigment zet. Omdat de streepjes de vorm van de haren hebben, krijg je een heel natuurlijk effect. Het mooie is dat je eigen haar gewoon blijft zitten en dat deze methode als het ware voor ‘opvulling’ zorgt. Ideaal als je wenkbrauwen niet meer helemaal vol zijn. Je moet er wel rekening houden dat je de wenkbrauwen af en toe laat bijwerken omdat het pigment niet zo diep in de huid komt. Belangrijkste tip: laat je eerst uitgebreid informeren over de vorm van je wenkbrauwen. We kennen allemaal de gevallen van ‘boogjes’ wenkbrauwen die helemaal niet passen bij de gezichtsvorm.

Relaxen

beauty-02

Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat ‘ontspanning’ de komende jaren nog belangrijker wordt. Er zijn zelfs centra waar je een ‘ontspannings-abonnement’ neemt om te floaten, je te laten masseren of in een cabine met infrarood en virtuele bril je in een andere wereld te begeven.

beauty-03

Leuk is het om te zien wat voor nieuwe massages er in deze beautywereld te zien zijn.

beauty-2

Zoals deze waarbij de masseur bijna een dans maakt om de massagetafel en alle ruimte nodig heeft om zijn rituelen uit te voeren. De dame op de tafel is helemaal relaxed, en dat komt vast ook door de ultraluxe bank waar ze op ligt. In deze ruimte van de beurs ook volop aandacht voor cupping-massages en Balinese-massages.

De volgende keer: make-up trends van de beurs

Lees ook ; De wenkbrauw die bij jouw gezichtsvorm past of Dit zeggen jouw wenkbrauwen over je persoonlijkheid