Home Review Z.One Concept Simply Zen Dandruff Intensive Cream Shampoo
Onze favorieten

Review Z.One Concept Simply Zen Dandruff Intensive Cream Shampoo

Iedere keer als het weer flink om begint te slaan (van zomer naar winter en andersom) heeft mijn haar daar schijnbaar moeite mee. Ik begin in die periodes weer een beetje last te krijgen van roos. Gelukkig is het niet zo heftig dat de schilfers op mijn kleding gaan zitten, maar zo nu en dan krijg ik wel jeuk of zie ik tijdens het kammen dat het weer zo ver is. Mijn kapster heeft laatst bevestigd dat ik inderdaad een milde vorm van roos heb.

Zone-anti-dandruff-02

Roos kan komen door droogte, irritatie van producten, stress, afweer of je voeding. Bij het niet behandelen van roos zal dit ook niet zomaar weggaan.  Ik besloot daarom om de Z.one antiroos shampoo een tijdje te testen.

Beschrijving

Zone-anti-dandruff-01

Een crème-achtige formule met een intensieve werking om roos tegen te gaan en herhaling te voorkomen.

De crème is doeltreffend en mild, want er zit geen SLS en SLES in. In de meeste shampoos zit dit agressieve ingredient wel. De formule is versterkt met zink pyrithionalumi (een anti-roos ingredient) en botanische extracten die zuiverende en balancerende eigenschappen bevatten.

Gebruik

Zone-anti-dandruff-03

Verdeel gelijkmatig over de vochtige hoofdhuid en masseer zachtjes in. Laat 2 à 3 minuten intrekken en spoel goed uit.

Zelf liet ik de shampoo intrekken terwijl ik de rest van mijn doucheroutine deed. Dus na ongeveer 5 minuutjes spoelde ik deze pas uit.

Ik heb ontzettend dik en lang haar, dus ik gebruikte een handpalm vol met de antiroos shampoo crème. Ik dacht dat het moeilijk zou worden om de crème te verdelen, maar het schuimt goed. De geur doet me erg denken aan citrusvruchten, wat de verpakking ook doet vermoeden. Na het wassen voelt mijn haar ietwat droger aan dan met andere shampoos die ik gebruikte. Het is zeer goed schoon en ruikt fris. Ook fijn is dat de shampoo niet zo ontzettend agressief is. Dus voor vrouwen die het haar vaak verven (zoals ik) ook een groot pluspunt! 🙂

Zone-anti-dandruff-04

Na één keer wassen merkte ik niet veel verschil, maar zodra je deze shampoo vaker gebruikt begint de roos en vooral de jeuk af te nemen. Het lijkt alsof mijn hoofdhuid wat rustiger is geworden.

De roos is niet helemaal van mijn hoofdhuid verdwenen, maar ik hoef in ieder geval bijna niet meer  te krabben van de jeuk en het is verder een fijne, milde shampoo. Ik denk dat ik de shampoo vanaf nu sporadisch ga gebruiken als de roos weer tevoorschijn komt.

De Z. One Dandruff Intensive Cream Shampoo kost €24,95 en is o.a. online te koop bij de Z.One store.

Gebruik jij wel eens een antiroosshampoo?