Home Retinol, maar dan anders | Medik8 r-Retinoate getest
Testpanel

Retinol, maar dan anders | Medik8 r-Retinoate getest

Het is al een aantal maanden geleden dat ik een super-de-luxe doos met een kostbaar goedje voor mijn huis ontving; het nieuwe r-Retinoate van salonmerk Medik8 is een serum dat je onder je dag- en nachtcrème kunt gebruiken. We weten allemaal dat retinol werkt tegen huidveroudering, vele testen hebben dat uitgewezen. Alleen weten we ook dat dit ingrediënt nogal wat irritaties kan veroorzaken. Medik8 beweert deze problemen te hebben opgelost, waardoor r-Retinoate wel retinol bevat, maar géén vervelende bijwerkingen.

Medik8-retinoate-02

De gepatenteerde werkstof retinyl-retinoate is ingekapseld. Het is een mengsel van retinoïnezuur en retinol en heeft niet de bijwerking van retinoïnezuur (irritaties enz.). R-Retinoate heeft een stabiele werking en in combinatie met vitamine C en vitamine E pakt het fijne lijntjes en rimpels aan. De huid lijkt voller en stralender na 6 weken en de resultaten verbeteren zich verder.

Ik heb geen heel gevoelige huid, behalve rond mijn ogen, niet heel veel lijntjes, maar een vage frons en rond mijn mondhoeken mag het wel wat minder. Ik was heel benieuwd naar dit product. Zoals ik al aangaf, is de verpakking prachtig, maar dat mag ook wel als je €169 betaalt voor 50ml. Nu weet iedereen die weleens serieuze huidverzorging heeft aangeschaft, dat deze prijs niet eens enorm hoog is, maar ik vind het nog steeds veel als een product niet werkt. Ik was dus heel benieuwd naar de beloftes en heb het serum 3 maanden elke nacht en ongeveer 1 maand ook overdag gebruikt. De reden waarom ik overdag stopte is omdat het echt zomer werd em ik toch liever geen retinol overdag gebruik, al draag ik een zonnefilter.

Medik8-retinoate-03

Het serum komt in een hele mooie pompflacon die niet alleen heel hygiënisch is (het product wordt niet blootgesteld aan licht of vuile stofjes), maar ook heel goed werkte. Ik gebruik 2 popmjes per keer en smeer dat dun over mijn gezicht uit. Wat meteen opvalt, is dat het meteen intrekt en totaal niets vettigs achterlaat. Het is een witte, dunne crème die mijn huid opvallend zacht maakt. Ik zeg bewust opvallend, want ik heb zo'n instant resultaat nog niet eerder meegemaakt. Nu gaat het er natuurlijk om dat die lijntjes erdoor verdwijnen, maar dit is een hele fijne bijkomstigheid. Mijn huid krijgt meteen een dauwzachte gloed en vormt een mooie basis voor de overige producten.

Medik8-retinoate-01

Ook merk ik dat mijn huid de volgende ochtend nog steeds gehydrateerd is (komt natuurlijk ook door de nachtcrème die ik erna gebruik), maar ook een frisse gloed heeft. Maar ... zijn mijn lijntjes weg? Ik vind dat altijd heel lastig te zeggen, omdat verschillen vaak zo subtiel zijn. Volgens mij zijn mijn poriën fijner geworden en lijken sommige lijntjes wat minder. Mijn huid ziet er de laatste tijd gewoon goed uit en dat loopt wel samen met het gebruik van dit product. Met het blote oog kan ik niet precies zeggen hoeveel lijntjes verdwenen zijn, maar mijn huid reageert goed  op het gebruik, ik heb total geen irritaties ondervonden en het lijkt allemaal iets strakker getrokken.

Of ik €169 hiervoor zou uitgeven? Ja, als ik het makkelijk zou kunnen betalen, want het is echt een heerlijk product dat ik zeker aan kan raden. Bij een krappe beurs zou ik wel twijfelen, omdat ik niet kan beweren dat de verschillen drastisch zijn.  Maar het is wel heel zuinig in gebruik en volgens mij heb ik nog wel wat over. Dus als de dagen weer wat donkerder worden, ga ik het zeker weer overdag gebruiken, want dat zijdezachte velletje na gebruik is heerlijk!

Zie ook de Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM