Home Real make-over: Fiery Red
Get the look

Real make-over: Fiery Red

Deze look is een combinatie van Japanse punk en Avant Garde. Door het haar op verschillende manier te stylen, wordt het kleurenspektakel steeds weer anders. Kijk hoe ik hier het model met een vale haarkleur omtover tot een sprankelende en pittige verschijning die past bij haar vurig karakter!

De rode haarkleur maakt weer een echte comeback en past eigenlijk bij iedereen. De kunst is het vinden van de juiste kleurkarakters. Vurige tinten rood haar zijn spannend, terwijl de gedempte rode haartinten meer doen denken aan het prachtig kleurpallet van een Japanse esdoorn in de herfst. Van Burnt Orange, Devil Red tot een diep Burgundy, de rode haarkleur trend voor dit najaar kan in allerlei nuances.

Voor deze make-up heb ik mij laten inspireren door de Geisha; een prachtige en zeer gerespecteerde artiest uit Japan. De kleur rood knalt op de porseleinen huid en laat de verschillende tinten rood in het haar nog meer spreken!

Senona Bridal and Beauty

Japanse punk

Voor de kleding werd ik geïnspireerd door de Japanse Punk Fashion. Dit is een trend die in Japan al langer bestaat, maar sinds kort ook is overgewaaid naar Nederland. Het is een mix van verschillende stijlen, gecreëerd door de Japanse jeugd met een uithaal naar individualiteit.

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Esmie. Ze was op zoek naar een passende styling, wat haar concept met een vleugje Gothic subtiel onderstreept. Na overleg kwam ik uiteindelijk tot dit design, speciaal ontworpen voor deze look. Het vormt samen met het rode haar de perfecte combinatie.

Monique Désar

Het eindresultaat kon alleen maar vastgelegd worden door een fotograaf die zich perfect kan inleven in mijn visie. Het licht speelde hierbij een belangrijke rol, hardere contrasten accentueren de kleuren en benadrukken de stijl die we voor ogen hadden.

Haar: Esmie Post | Foto's: Robroek Photography | MUA: Senona Bridal and Beauty | Styling: Monique Désar | Model: Christa Craenen

Serie metamorfoses en make-overs die laten zien welk verschil een goede kapper kan maken! Deze kappers toveren met schaar en kleur en dit is het resultaat!