Home Rare gasten bij de kapper
Haarpraat

Rare gasten bij de kapper

Klanten komen er in alle soorten en helaas is lang niet elke klant iemand met de intentie om een nieuw kapsel te krijgen of een andere haarkleur. Kappers kunnen je daar vele verhalen over vertellen! Zoals deze kappers vertelden over hun 9 meest bizarre klanten en de verhalen die daarbij horen, hopelijk herken jij daar jezelf helemaal niet in!

De Horror Story?

Deze klant ging langzamerhand steeds meer vertellen. Op gegeven moment vertelde ze dat ze haar leven probeerde terug te krijgen na een slechte relatie. Wat ze niet wist, was dat een familielid van haar ex vlak naast haar zat en alles kon horen. Er ontstond een schaamteloze woordenwisseling in de salon. Dat was dat, werd nog gedacht, totdat dat familielid 2 weken later terug was in de salon en vertelde dat de zaak met deze vrouw 'geregeld' was. De kapster heeft geen idee wat hij daarmee bedoelde, maar de bewuste vrouw hebben ze nooit meer teruggezien.

De Dronkaard

Op een dag kwam deze - half aangeklede man - de salon binnen strompelen en wilde geholpen worden. De kapper wilde niemand de toegang tot zijn zaak ontzeggen, niemand discrimineren en ging ermee aan de slag, Halverwege ging de klant buiten een sigaret roken. Misschien dat die sigaret too much was, of dat deze klant nog een drankje had genomen. Enfin, toen hij weer terug in de salon was, raakte hij bewusteloos en moesten ze 112 bellen. Half geknipt, werd deze klant afgevoerd en natuurlijk heeft hij nooit betaald.

De Exhibitionist

Zoals deze vrouw die wel een heel kort tennisrokje aanhad bij haar kappersbezoek. Vooral toen het rokje nog wat opschoof en ze er niets onder aan bleek te hebben ... Voor de kapper heel afleidend, als je je ook nog eens op de haarkleur moet concentreren.

Of deze oudere vrouw van zeker een jaar of 70. Ze kwam binnen mer grijze haren en had een foto bij zich die duidelijk uit een Playboy was gescheurd. Een jonge meid met blonde haren, dat had zij ook wel gewild! Toen de kapster uitlegde dat ze deze weelderige blonde lokken niet tevoorschijn kon toveren uit deze dunne grijze haren, vertrok de vrouw en ze is nooit weer terug geweest!

De Oppas

Kappers zijn geen babysitters, maar soms denken ouders dat wel! Deze kapster herinnert zich een voorval waarbij een 5-jarig jongetje alleen gelaten werd bij de kapper voor een knipbeurt. Tot haar schrik merkte de kapster dat de moeder ook nog een kinderwagen met een pasgeboren baby had achtergelaten! Het broertje probeerde de baby nog wat van zijn limonade te geven notabene. Maar dit was wel een hele goede klant dus wilde haar er niet te streng op wijzen dat dit eigenlijk niet kon ... tja waty doe je dan? Dan ga je toch een beetje op die baby passen.

De Religiefanaat

Deze kapper is behoorlijk bekend en veel klanten rijden soms uren voor een afspraak. Deze vrouwelijke klant vertelde hem dat ze 10 jaar had gewacht voor een afspraak met hem en vroeg vervolgens of hij haar haren af wilde scheren. En ze had van zichzelf echt mooi haar! Dus je wacht 10 jaar voor een afspraak met een kapper alleen om je haar af te laten scheren? Het werd nog gekker toen ze hem vertelde dat God haar had bevolen het haar af te scheren. Tja, toen heeft de kapper het haar maar afgeschoren, want wie is hij om daar tegenin te gaan? Maar dagen erna was hij nog bang dat ze kwaad zou binnenstuiven omdat hij haar rare verzoek had ingewilligd.

Ben je kapper en heb je ook weleens een aparte klant gehad? Vertel het ons!