Home Primer Oil van 'primer specialist' Smashbox getest
Testpanel

Primer Oil van 'primer specialist' Smashbox getest

Dit merk dat bekend staat om zijn primers, opgericht in LA vanuit de fotostudio van fotograaf Davis Factor. Dit keer testen we een primer olie voor het gezicht met een wel heel bijzondere claim en naam;

PHOTO FINISH PRIMER OIL An ultra-light, fast-absorbing face oil that doubles as primer to prep skin for flawless makeup application. It gives you a radiant, youthful look with a dewy finish.” Een olie voor het gezicht die naast deze claims ook nog hydrateert en vrijwel geheel natuurlijk is.

In het verleden heb ik al aardig wat olies voor het gezicht gebruikt, nog niet eerder een die de focus van de mooie beloftes met name op het visuele aspect legt met veel voordeel voor als je op de foto gaat. Al vind ik deze eigenschappen minder belangrijk, het is een unieke toevoeging en er is zeker een  markt voor. Ik onderzocht dus of deze afwijkende beloftes wel degelijk wat toevoegen aan het product en of het product de beloftes ook daadwerkelijk waarmaakt.

Een olie voor het gezicht is over het algemeen een mix van oliën die snel intrekken en niet vettig aanvoelen, een conservering is in dit soort watervrije formules niet nodig en de toevoeging van antioxidanten zorgen voor een goede houdbaarheid. De voorkeur voor crèmes of een olie hangt van de gebruiker af. Een olie kan met een paar druppels al een zacht dun laagje verzorging aanbrengen, waar een crème al snel weer wat droog aan kan voelen. Precies een reden waarom je je foundation dan weer wat lastig zult kunnen aanbrengen.

Smashbox-primer2

De Photo Finish Primer Oil van Smashbox bevat wel 15 planten extracten en essentiële oliën. Met in de basis amandel, abrikozen en jojoba olie en met de toevoeging van vitamine E maakt het een zeer complete mix van huidverzorgende ingrediënten. Daarnaast nog een ingrediënt die er zeker uitspringt, het lichaamseigen stof Squalaan, dat naast tal van huid verbeterende eigenschappen de huid zeer goed hydrateert en niet vet achterlaat.

De olie trekt dan ook goed in en laat de huid mooi verzorgt achter, het fijne laagje olie op de huid zorgt ervoor dat je je foundation zeer gemakkelijk kunt aanbrengen, de kwast glijdt over de huid en alles mengt mooi samen. Op deze manier is ook een dunner laagje foundation gemakkelijk aan te brengen waardoor een zeer natuurlijk resultaat kan ontstaan.

Het flesje heeft een doseer pipet waardoor je nooit te veel hoeft aan te brengen en je niet met een te vette huid achter blijft. Want mocht je toch teveel aanbrengen, dan zal je foundation niet goed indrogen of hechten met als resultaat dat hij niet goed blijft zitten en je hem zo weer van je gezicht veegt. Dit zal ook gebeuren met olie die wat vetter is en een dikker laagje op de huid achterlaat.

Smashbox-primer1

Olie is olie en alle olie hydrateert de huid door voorkoming van verdamping van vocht uit de huid. Over het algemeen is een olie voor het gezicht zo ontwikkeld dat deze snel intrekt en de huid niet vet achterlaat, allemaal dus geschikt als prep middel voor het aanbrengen van je foundation. Veel foundations in de markt hebben tegenwoordig zelf al ingrediënten in hun formule die dit glijdende effect bevorderen en zo altijd goed in te mengen zijn op de huid.

Eindoordeel

De Photo Finish Primer Oil van Smashbox laat inderdaad een licht fijn laagje achter op de huid, hydrateert op deze wijze de huid en zorgt voor een mooie voorbereiding voor het perfect aanbrengen van foundation, met wellicht een perfecte foto als resultaat. Met betrekking tot de foto finish claims; Ik zie geen extra toegevoegde ingrediënten die iets extra’s zouden kunnen bieden om deze olie te onderscheiden van andere oliën. Ik zou niet weten waarom een andere olie voor het gezicht niet voor eenzelfde finish zouden kunnen zorgen. En eerlijk gezegd is voor een goede foto wel meer voorbereiding en perfecte afwerking nodig. Deze claims zijn voor mij dus wat overbodig, zeker gezien het feit dat deze olie ontzettend natuurlijk is en zeer fijn in gebruik. Het product voldoet dus zeker aan zijn beloftes, maar de foto finish claims voegen niks toe aan het product, maar zijn wat mooie marketing praatjes, als je het mij vraagt.