Update

Onderzoek wijst uit: baarden onhygiënisch

bloemen-baardBaarden zijn in en je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld. Jongens met strakke ‘cigarette’ jeans en een volle baard … Of een baard met knotje, die combi schijnt het ook goed te doen. Of deze trend bevordelijk is voor het straatbeeld, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar bevordelijk voor de hygiëne schijt het niet te zijn, zoals onderzoek nu uitwijst. Microbiologen waarschuwen dat die gezichtsharen meer bacteriën kunnen bevatten dan een toilet!

Microbioloog John Golobic, uit Nieuw Mexico heeft een aantal baarden onderzocht op aanwezigheid van bacterieën en hij stond versteld! Hij vertelde erbij dat als een soortgelijke situatie in het water systeem zou worden aangetroffen, dit onmiddelijk zou worden gesloten. De ‘dingen’ die hij vond, waren gelijk aan wat je in poep kunt aantreffen. Euhhh, dat klinkt echt verschrikkelijk!

baarden

Tips voor mannen met een baard:

  1. Was heel vaak je handen, veel vaker dan iemand zonder baard
  2. Was je baard regelmatig, niet met wat water, maar echt met zeep, zoals je je haar wast
  3. Probeer zo min mogelijk met je handen aan je baard te zitten

En nog een tip voor de dames; beware!!! Denk twee keer na voordat je een baardmans kust, zelfs een friendly kiss op de wang kan al niet zo fris zijn. Zorg in ieder geval dat je geen onbekende baard kust en al iets weet over die persoon. Een gewaarschuwd mens telt voor twee …

Dit artikel komt uit de Britse Metro