Home Nooit meer met natte haren in regen en storm met de Senz Paraplu
Hair solutions

Nooit meer met natte haren in regen en storm met de Senz Paraplu

Vandaag komt de regen met bakken naar beneden. Normaal baal ik van zo'n dag en natuurlijk doe ik dat nog wel een beetje want het is notabene augustus, hartje zomer! Maar stiekem verheugde ik me wel op een tripje door de stad met mijn nieuwe Senz stormparaplu. Regen en wind, kom maar op, deze paraplu kan zelfs windkracht 10 aan!

senz-original-04
Een week geleden werd hij bezorgd. Deze paraplu is een uitvinding van Industrieel Ontwerper Gerwin Hoogendoorn. Gerwin is waarschijnlijk de lieveling van iedereen die niet als een verzopen kat door de storm wil lopen, want hij bedacht een paraplu die wel tegen een stootje kan. Na de zoveelste Nederlandse regendag, waar hij verschillende paraplu's binnenstebuiten verdwaald zag liggen, besloot hij dat dit ander moest en maakte hier zijn afstudeerproject van. The rest is history. De Senz is namelijk niet zomaar een paraplu. Als ik hem uitklap, zie ik dat hij asymmetrisch is en smaller aan de voorkant dan aan de achterkant is. En dat werkt! Geen paraplu meer die binnenstebuiten keert en jou en je haren in de steek laat! Ik kan begrijpen dat dit ontwerp al vele internationale awards heeft gewonnen.
senz-original-01
De paraplu komt in een mooie beschermhoes met een handige draagriem voor om je schouder. Als ik de plu eruit haal, zit deze met twee bandjes dicht i.p.v. één zoals ik gewend ben. Hierdoor kun je hem weer heel makkelijk terug in de hoes stoppen om op te bergen. De paraplu voelt degelijk en stevig aan. Ik heb een donkerrode met een fijne (bijna polka-dot achtige) print gekozen, Deze kleur past overal bij en de print reflecteert in het donker. Handig als ik straks in de donkere wintermaanden in weer en wind naar buiten moet.
senz-original-02
Het uitklappen gaat heel makkelijk, maar moet je de eerste keer wel even weten. Ik dacht eerst ik de knop op het handvat moest indrukken, maar je moet juist de twee delen tegen elkaar aanschuiven en dan floept ie open. De knop is bedoeld om hem in te klappen. Dat handvat voelt trouwens heel lekker zacht aan. De 'spaken' van de paraplu zitten stevig vast met grote plastic klemmen. Heel wat anders dan die lichte gevalletjes die ik eerder had, waar elke keer zo'n spaak uitfloept. Het ziet eruit alsof dat niet snel gaat loslaten.
senz-original-03
En nu mijn tochtje in de regen ... meestal voel ik mijn paraplu meteen al zuchten onder een klein beetje wind. Niet deze Senz paraplu. Hij blijft stoer overeind, ook al zie ik andere voorbijgangers al in gevecht met hun paraplu. Ik loop heel wat relaxter hierdoor en ook mij haar blijft goed droog. Natuurlijk reageert mijn haar nog steeds op de luchtvochtigheid en komt er wel eens een spatje onder de plu. Maar als ik op mijn bestemming aankom is het een verschil van dag en nacht. Zou ik voorheen echt met druipende haren aankopen, nu is mijn haar droog, make-up intact en kom ik een stuk minder gefrustreerd bij mijn bestemming aan. Wat een uitvinding, ik heb mijn regenkameraad gevonden!
regen-storm
De Senz paraplu komt in veel verschillende prints en kleuren. Mijn model is de Original en kost €54,95. Dat is wel wat meer dan je misschien normaal uitgeeft, maar dit is een investering omdat - als je hem nergens laat liggen - hij jaren meegaat. Reken maar eens uit hoeveel paraplu's per jaar stuk gaan ... Er is ook een opvouwbaar model, handig voor in je tas. Op de website kun je alle modellen bekijken.