‘Nontouring’ is het nieuwe contouring

Featured Video Play Icon

Andreas Kurkowitz is de nieuwe wereldwijde Color Ambassador van Wella. Hij gaat dus voor een belangrijk deel bepalen welke kleurtrends er zijn in kappersland. Deze man uit Berlijn is ooit begonnen als een graffiti artist en ging daarna stage lopen bij Vidal Sassoon. Toen hij eenmaal kennis had gemaakt met de mogelijkheden van kleur & haar, wilde hij niet anders meer. Hij bedacht de nieuwste kleurcollectie van Wella, een zachtere vorm van contouring, waarbij kleuren in elkaar overlopen en met veel verrassingseffecten. Zoals een ‘verborgen’ groene lok die alleen zichtbaar is als het haar opwaait. Ook diversiteit wordt door hem omarmd. Zijn nieuwe collectie laat jongens en meisjes zien, waarbij je goed moet kijken wie wie is. Maar maakt dat wat uit? Het gaat om beauty en mooi haar en de boodschap is dat elk individu zijn of haar look mag bepalen en zich niet aan buitenaf opgelegde regels hoeft te houden.

Nontouring-06

Dit sluit helemaal aan bij de visie van Coty, want:

Coty heeft bekendgemaakt te gaan samenwerken met de internationale belangenorganisatie Global Citizen in de strijd tegen vooroordelen en discriminatie, die een belemmering vormen voor individuele zelfexpressie. De langdurige samenwerking zal gericht zijn op mensen die te maken hebben met discriminatie op grond van hun geslacht, seksuele geaardheid, handicap of etnische afkomst. Hierbij worden normen, stereotypen en beleidslijnen aan de kaak gesteld die vooroordelen en discriminatie overal in de wereld in stand helpen houden.

Als je de video bekijkt, kun je zien hoe dit werd gepresenteerd. En hieronder zijn de foto’s van de collectie, wat vinden jullie?

Nontouring-01

Nontouring-03

Nontouring-02

Nontouring-05

Comments

comments