Home Nieuwe visie op haarverzorging rechtstreeks uit het lab
Hair update

Nieuwe visie op haarverzorging rechtstreeks uit het lab

Er is weer een nieuw haarmerk op de markt: Urban Alchemy uit Duitsland. Ze starten met slechts 2 producten die beiden gericht zijn op het diepreinigen van haar en hoofdhuid, zonder dat het (gekleurde) haar daardoor wordt aangetast.

Onlangs was de lancering bij Roest in Amsterdam, een toepasselijke industriële plek om deze bijzondere producten te introduceren. Er was zelfs een glasblazer om de lab-look flesjes te maken en founder Daniel Haffa vertelde enthousiast over deze nieuwste haarinnovatie. Want we kennen het allemaal, soms heb je eenmaal jeuk op je hoofdhuid, of blijft je haar slap zitten, ondanks het wassen. Volgens Daniel komt door dode huidcellen op je hoofdhuid en productresten in je haar. Doordat mineralen en ijzerdeeltjes van allerlei behandelingen en producten in je haar blijven zitten, kan het vocht niet meer opgenomen waardoor het haar uitdroogt en klitterig kan worden. Ook de hoofdhuid reageert niet zo fijn, met als resultaat irritatie. Bovendien kunnen behandelingen in de salon zoals kleuren, minder goed door het haar worden opgenomen waardoor de kleurresultaten kunnen afwijken.

Urban-alchemy-02

Voor de kapper is het dus fijn om te werken op brandschoon haar. NU was het altijd een probleem met die diepreinigers, omdat ze ook je haar konden uitdrogen. Bovendien werd de kleur erdoor vervaagd. Maar dat is volgens de makers van deze producten verleden tijd. De haarkleur wordt er absoluut niet door aangetast, werd mij beloofd. Dat laatste heb ik niet kunnen testen, maar als dat zo is, geloof ik wel dat dit een product kan zijn dat elke salon zou willen hebben. Er is een salonbehandeling en een shampoo/scrub voor thuisgebruik. Die laatste kreeg ik mee en heb ik inmiddels twee keer gebruikt.

Urban-alchemy-01

Het gebruik is heerlijk, de geur is lekker en de nogal dikke scrub-korrels lossen snel op tijdens het masseren. Die massage alleen was al een weldaad voor mijn hoofdhuid en erna voelde het heerlijk schoon aan. Een beetje een verwenmomentje voor jezelf dus. Je moet de scrub eens per 2 weken gebruiken en dan zouden alle producten beter worden opgenomen door je haar. Ik kon alleen merken dat mijn haar wat voller leek na gebruik en mijn hoofdhuid tintelde op een prettige manier.

Heb jij weleens last van een jeukende of gevoelige hoofdhuid?