Home Nederlandse Haarmodelijn najaar/winter 2019 SHADOW
Events & Awards

Nederlandse Haarmodelijn najaar/winter 2019 SHADOW

Mijn verslag van de Nederlandse Haarmodelijn najaar/winter 2019!

Geweldig om de bomvolle zaal te zien, zoveel kappers met passie en liefde voor het vak bij elkaar!

shadows-04

Olaf van den Wildenberg

De show werd afgetrapt door de Olaf van den Wildenberg van Haarmakers.

shadows-03

Haarmakers is een kwaliteitslabel om de professionele kapper direct te herkennen. Olaf deelde zijn visie en inspiratie op het modebeeld voor dit najaar/winter.

Dat wordt een heel veelzijdig beeld met zwart, wit, grijs tot felle toonaangevende kleuren.

shadows-06

De technieken die Haarmakers liet zien, zijn vooral snelle technieken die direct toepasbaar zijn in de salon. Voor de kleurtechnieken werd gekozen voor driehoeks vak balayages welke een veelzijdigheid biedt aan de creativiteit van de kapper. Daarnaast worden de aanzetten dieper ingekleurd om de textuur van het knippen nog meer te benadrukken. Kleuren als blond parelmoer, roze en grijs blijven ook dit najaar bij Haarmakers nog de trend. Het draait allemaal om commerciële coupes met een pallet van meerder kleuren. Voor de coupes maken zij gebruik van verschillende kniptechnieken, zoals inknippen, tunnels knippen en kleine inkniptechnieken op gedraaid haar. Dit allemaal voor het creëren van veel beweging, volume en textuur in het haar.

Wahl & Moser

shadows-07

De show gaat verder met een spetterend optreden door de heren van Wahl en Moser. Ter ere van hun 100 jarig bestaan. Zij laten technieken zien van tondeuse op kam en praktische fade technieken Alles voor behoud van meer textuur in het haar. Ook de coupes voor de heren blijven dit najaar volgend Wahl langer aan de voorzijde.

Shadow

shadows-01

En dan het hoofdgedeelte van de show SHADOW door Patrick Kalle en Natasja Keizer. Ook hier draait het om veel beweging 'bouncing hair' en schaduw effecten in het haar.

shadows-02

Variaties in lengtes zorgen voor textuur en veelzijdig draagbare kapsels. Lengte toename aan de voorkant blijft ook hier een belangrijk punt voor zowel langer als kort haar. De gelaagdheid in de kapsels zien we vooral terug op de kruin. Vanaf dit punt worden dan ook verschillende kniptechnieken toegepast. De haarkleuren variëren van prachtig grijs, violet, zalm en pastel tot karamel en chocoladebruin. Kortom alles draaide om textuur, beweging en schaduw effecten in het haar waar vakmanschap toonaangevend blijft.

shadows-08

Het was een prachtige show met heel veel inspiratie!