Home Nederland is kleurrijk!
Herenvak

Nederland is kleurrijk!

Alleen al onze vier seizoenen spelen een bepalende rol bij een kleurrijke omgeving . Zo loop je door een wit pak sneeuw over de Amsterdamse grachten, kijkend naar vrolijk schaatsende kinderen in kleurrijke winterkleding en zo zit je een weekje later in het Vondelpark met dertig graden verschil op een bankje te genieten van een zonnige dag met een helderblauwe lucht. Heerlijk en waardevol!  Het is een natuurlijke metamorfose, die zich voor onze ogen afspeelt met geweldige kleurenschakeringen.

Wat leven we toch in mooi land, waarbij je de ruimte hebt om je leven kleur te geven op jouw eigen manier en in jouw tempo. Waar je jouw levensstijl zelf kunt bepalen!

Diversiteit

Met de meest uiteenlopende levensstijlen heb je als barbier, kapper of beautysalon ook te maken. Dat merken wij ook in ons werk met het knippen van daklozen. Dankbaar zijn we voor die diversiteit, het zou anders immers saai en voorspelbaar zijn toch? Voorspelbaar is het in de daklozenopvang nooit. En als we nu toch over kleurrijk praten, dan schiet de naam Marcus gelijk door ons hoofd.

Marcus

Marcus is een persoonlijkheid. Als je hem ontmoet, dan weet je dat ook. Zijn hele voorkomen schreeuwt kleur. In zijn creativiteit, zijn authenticiteit, uitgesprokenheid, en ja zeker in zijn doen en laten.

Ja hoor, daar komt Marcus weer. Voor de deur parkeert hij altijd zijn opvallende fiets, die een verlengstuk is van hemzelf. Vol veren, kleuren, bloemen, kettingen en altijd met een goede kwaliteit speaker aan, rijdt hij vrolijk door Amsterdam. Geweldig! Je herkent hem aan zijn hoed, kistjes en vele kettingen die je hoort rinkelen en vooral zijn zeer kleurrijke kleding en niet te vergeten zijn lange donkere haren. Hij liet zich regelmatig door ons knippen, maar dan wel alleen de punten. Zijn lange haar past ook bij hem en daarom houdt hij het lekker zo.

Stadsnomaad

Hij heeft lange tijd geleefd als een echte stadsnomaad in Amsterdam waarbij muziek, kunst en zelf feesten organiseren zijn lust en leven waren en vooral, zijn onderhoud, waardoor hij niet afhankelijk is van de maatschappij. Vrijheid zonder betutteling staan hoog in zijn vaandel. Het leuke is dat Marcus ondanks zijn bijzondere uitdossing, toch een goede aansluiting had met zijn 49 medebewoners in de daklozeninstelling. Hij accepteerde de regels om het leefbaar te maken en andere meningen en levensstijlen, waardoor ook leuke gesprekken ontstonden.

Eens in de zoveel tijd kreeg hij de ruimte om zijn muziek als house-DJ te draaien in de recreatieruimte. Hij draaide dan voor de oudere hippie wat muziek, van Arabisch tot electro of Franse reggea. Hij hield rekening met de diversiteit aan mensen van oud tot jong van verschillende afkomst, waardoor je een mooi muzikaal pallet kreeg en iedereen zich muzikaal gehoord voelde. Dat kon je echt merken!

Alles heeft zijn tijd

Is dit niet een mooi voorbeeld dat diversiteit van kleur muziek geeft en het je een andere kijk of inzicht kan geven als je je ervoor open stelt? Een nieuwe frisse wind door je haar, je kleding, make-up geeft je een lekker gevoel. Elk seizoen heeft haar eigen kleur en gevoel, maar er is ook een vast ritme dat elk jaar weer terugkeert. Elk seizoen in Nederland heeft een ander effect op de mens, van donkere naar lichtere kleuren, van langer naar kort haar, van rustig naar uitgedost. Alles heeft zijn tijd. We moeten met zijn allen in deze bijzondere tijd best wel binnen de lijntjes kleuren maar laten we op zijn tijd ook eens lekker out of the box gaan!

Cover: Tobi Toun | overige foto's: Limafotografie

Meer van de Streetmirrors!