Home Nationale Wella Trendvision Award uitreiking 2015
Events & Awards

Nationale Wella Trendvision Award uitreiking 2015

Gisterenavond was het dan zo ver. Het was wel even wennen, want als 'verwende' Amsterdammer moest ik zowaar de auto in om naar het 'verre' Den Bosch te rijden. Dit jaar werd de nationale uitreiking van het Wella Trendvision spektakel in de Brabanthallen gehouden.
De Wella Trendvision Awards worden over de hele wereld gehouden onder Wella kappers die zich willen onderscheiden. De finalisten uit elk land komen vervolgens samen op één plek waar de wereldwijde winnaars bekend worden gemaakt. Vorig jaar was dat in het mondaine Monaco en dit jaar zal dat in het 'geboorteland' van Wella plaatsvinden en wel in Berlijn! Alleen de landelijke winnaars gaan door en deze strenge voorselectie zorgt ervoor dat de kwaliteit die straks in Berlijn te zien is, hoog zal zijn.
Je kon een app downloaden en ik had mijn persoonlijke code al ontvangen. Maar uiteindelijk was ik zo druk met foto's maken dat ik niet meer heb kunnen stemmen. Nou ja, er waren genoeg gegadigden die druk met hun mobieltje in de weer waren en er werd druk gestemd. Alle modellen van de genomineerden stonden in rijen, genummerd bij de entree. Er waren twee categorieën: Color en Young Talent. Later, tijdens de show, kon er nogmaals gestemd worden. De publieksstem was het zgn. 'zevende jurylid' en telde mee naast de mening van de vakjury. Deze jury bestond uit redacteuren en bekende kappers, waaronder Marriët Gakes van Salon B en 'hairdresser of the year' Arjan Bevers uit Helmond.
wella-02
De creaties liepen erg uiteen; van avantgarde tot trendvolgend. Maar talent was er zeker! Ook was leuk te zien hoe de stylisten hun best hadden gedaan om de kleding en make-up helemaal op het kapsel af te stemmen. Vooral winnares Anneke Spelt in de categorie Color had deze synergie goed begrepen. Het model zelf, de make-up en de kleding sloten naadloos aan op de kleur van het haar en de coupe. Veel modellen hadden de neiging tot glimmen onder de warme lampen, maar bij dit model was er geen glim, maar een mooie 'glow'. Het zag er zeer professioneel & verzorgd uit!
wella-01
Tussen de bekendmakingen door, verwende Wella ons met een aantal prachtige staaltjes haarkunst, waarover in een andere blog meer. En toen werden de winnaars bekendgemaakt!

Categorie Color

color-award-02

  1. Goud - Anneke Spelt van Michel Arendsen Kapper uit Utrecht
  2. Zilver - Ilona Pouw van Michel Arendsen Kapper uit Utrecht
  3. Brons - Amber Saft van Bosman Haar & Make Up uit Alkmaar

Categorie Young Talent

  1. Goud - Daphne van Es van Nancy Hair & Beauty uit Vlissingen
  2. Zilver - Lindsey van Rooyen van Change uit Panningen
  3. Brons - Danya Zwinkels van Reflex Hairstyling uit ’s Gravenzande