Home Mijn inzending voor de Coiffure Award
Stylist

Mijn inzending voor de Coiffure Award

Deze keer vertel ik over mijn inzendingen voor de Coiffure Award 2020. Helaas ben ik niet genomineerd, maar ik ben wel heel blij dat ik heb meegedaan en nog steeds erg trots op mijn werk!

Men’s collection

Ik wilde een collectie neerzetten die draagbaar is voor mijn klanten en heb mij hierbij laten inspireren door de jaren 90. Een periode waarin permanent, highlights en strak geknipte coupes voor de heren een normale gang van zaken waren.

Mannen droegen indertijd colberts met kleine schoudervullingen en in hun vrije tijd waren katoenen overhemden, truien en Jacks een hot item. In deze periode vond ook de verandering  plaats dat vrijetijdskleding op het werk steeds meer werd geaccepteerd. Voor mijn collectie heb ik moderne knip-kleur en omvorming technieken toegepast op de klassieke looks van toen.

Fotografie: Irena Bucks | Visagie: Dylan Zandkuijl | Stylist: René Schlothauer/ Gents by Rene | Hairstyling: Esmie Post

Collectie Dames

Mijn inspiratie komt van het advies van de jury coiffure award 2019. “Blijf dicht bij jezelf, je hebt een duidelijke handtekening in jouw werk, ga hiermee door,” dit advies heb ik opgevolgd.

Mijn opzet was een collectie neer te zetten dat glamour & kracht uitstraalt, waarbij het model 4 x werd gerestyled.

Prachtig om in 1 dag, keer op keer een metamorfose neer te zetten met 1 model. Het vergde veel tijd en inzet vermogen van het hele team ( model, visagist, fotograaf en stylist) want tussen het restylen door stonden hun op non actief.

Mijn collectie heeft als basis een Chocobruine kleur met subtiele kleurschakeringen van violet en koper tinten, verstrengeld en in harmonie met elkaar. De styling, make-up & de fotografie sluiten haarfijn aan op het beeld dat ik wilde neerzetten.

Met trots presenteer ik hier mijn inzending voor de Coiffure award 2020 categorie: Dames Een prachtige collectie dankzij de samenwerking van een top team!

Fotografie: Irena Bucks | Visagie: Dylan Zandkuijl | Styling; Eveline Mode | Model: Christa Craenen | Hairstyling: Esmie Post

Meer lezen van en over onze WieWatHaar expert Esmie Post