Mijn ervaring met Kebelo Treatment

Het is alweer ruim 2 weken nadat ik de behandeling van het nieuwe merk Kebelo System heb laten doen. Tijd om mijn ervaring met jullie te delen! De Salonbehandeling is een nieuwe intense haarbehandeling die in grote lijnen hetzelfde resultaat belooft als de keratinebehandelingen, zonder dat het haar aan volume inboet en zonder chemicaliën.

De importeur claimt dat dit een absoluut veilige methode is om het haar glad en glanzend te maken, een effect dat ongeveer 3 maanden blijft zetten. Dat mag ook wel, want je zit ongeveer 3 uur bij de kapper en bent erna tussen de 200 en 300 euro armer! Ik was heel benieuwd naar deze behandeling, vooral nadat ik me een tijdje geleden heb verdiept in de verschillende keratinebehandelingen en de gevaren van het ingrediënt formaldehyde. Nu is het wel zo dat de nieuwe generatie keratinebehandelingen ook geen formaldehyde meer bevatten maar het is altijd spannend om een nieuwe innovatieve methode te onderzoeken!
Ik was natuurlijk wel benieuwd welke ingrediënten er wél in deze behandeling zaten. Je kunt de complete ingrediëntenlijst bij het product zelf bekijken, deze springen eruit: hydrolized wheat proteine – een stof die beschadigde delen van het haar herstelt, carbosysteine – een aminozuur dat tijdelijk de haarstructuur wijzigt en polyquaternium-10 – een deep conditioner die beschadigingen herstelt.

De behandeling gaat in 6 stappen:
1. Eerst wordt het haar met een speciale shampoo gewassen waardoor de haarschubben open gaan staan.
2. Hierna wordt het haar gedroogd met een föhn waardoor het product beter opgenomen kan worden.
3. Het product wordt plukje voor plukje aangebracht met een speciale spatel en vervolgens ingemasseerd.
4. Daarna wordt het haar – weer plukje voor plukje – met een stijltang bewerkt waardoor het  product als het ware in het haar wordt gesealed.
5. Als dit klaar is, en dat duurt wel even want de stappen 3 en 4 zijn de meeste tijdrovende, wordt het haar afgekoeld met een föhn die op de koudste stand staat.
6. Hierna wordt het haar grondig uitgespoeld en gewassen.

Nu is de behandeling klaar, maar natuurlijk wordt je haar dan nog in model geföhnd. Mijn eerste indruk was dat mijn haar superzacht aanvoelde. Ik had de neiging om steeds met mijn vingers door m’n haar te glijden. Het zat wel erg steil, maar een ander voordeel van deze behandeling is dat je het haar meteen erna mag wassen – in tegenstelling tot keratinebehandelingen. Eigenlijk mag je er meteen mee doen wat je wilt.  Het enige is dat ze wel aanraden het haar te verzorgen met de producten van Kebelo die in de speciale aftercare box zaten. Iedereen die deze behandeling neemt, krijgt zo’n box mee naar huis. Ik vroeg waarom, want ik wil nog wel eens van shampoo wisselen. De reden is dat deze shampoo sulfaatvrij is en een lage PH waarde van 5,5 heeft. Je kunt andere producten gebruiken maar dan kunnen ze niet meer beloven dat het effect 3 maanden blijft zitten.

Toen ik naar huis ging, regende het, maar thuisgekomen zag mijn haar er nog steeds glad uit en pluisde niet! De dagen erop merkte ik ook hoe mooi m’n haar bleef glanzen. Het leek wel of m’n haar eerder droog werd na het wassen en de pluis was een stuk minder. Ben ik tevreden? Ja, mijn haar is er echt mooier van geworden. Wel zie ik na 2 weken dat de antipluis effect al ietsje minder is, maar nog steeds is mijn haar veel gladder dan daarvoor en merk ik het effect van een regenbui veel minder. Ik weet niet of ik er zoveel geld voor zou uitgeven. Zonder deze behandeling kreeg ik mijn haar ook wel glad, het bleef alleen minder lang zitten en ik moest het vaker wassen en stijlen. Maar fijn en makkelijk is het zeker!

Ik vroeg nog hoe het zat met verven en knippen. Je kunt het haar beter erna knippen omdat de structuur van je haar veranderd is en je kapsel ook anders zal vallen. Met verven kun je beter even wachten. Bovendien licht je haar iets op van deze behandeling. Na ongeveer 5x wassen of 2 weken erna is het veilig om je haar te laten kleuren.

Comments

comments