Featured Video Play Icon
Home Mijn ervaring bij Cosmo Hairstyling met de MoistureProtect Philips tools
Hair solutions

Mijn ervaring bij Cosmo Hairstyling met de MoistureProtect Philips tools

Nederland is steeds meer föhnbars rijker en al gaan wij niet zo snel naar de kapper voor alleen styling, gelukkig zie je dat dit verandert. Want hoe fijn is het om jezelf af en toe te verwennen, waarbij je ook nog eens tips krijgt van een echte pro? Ik Kon ook van zo'n verwenmomentje genieten toen ik de nieuwste föhn en stijltang van Philips mocht uitproberen. Want natuurlijk kon ik daarmee thuis zelf aan de slag, het is nóg fijner als je eerst wegwijs wordt gemaakt door iemand die het echt weten kan, de kapper!

Philips heeft twee prachtige tools die er zeer professioneel uitzien; de DryCare Prestige föhn en de MoistureProtect Straightener. Ze zijn prachtig om te zien en voelen ook heel solide aan, zonder dat ze zwaar zijn. Het zijn echt de 'top-of-the-line' producten, maar gelukkig nog steeds betaalbaar. Om te ontdekken wat deze tools nou echt doe voor je haar, ging ik naar de Cosmo Hairstyling salon aan de Amsterdamse Zuid-as.

Cosmo-zuidas-touch-up

Cosmo Hairstyling heeft een complete restyle gehad. Dat zie je ook meteen als je de prachtige salon binnenloopt. Je betaalt nog steeds de vriendelijke 'Cosmo-prijzen', maar je waant je in een luxe salon uit het hoogste segment. Salon Manager Jolanda Grift ging mijn haar stylen en was meteen al enthousiast over de Philips föhn en stijltang die ik had meegebracht. Een Blow-out (waarbij het haar eerst wordt gewassen) kost voor kort haar €30, halflang haar €40 en lang haar €50. Als je weinig tijd hebt, kun je een Cosmo Touch-up van 15 minuten laten doen, dit kost maar €15. Ik vind dat niet duur voor een kwartier 100% aandacht op zo'n topplek!

Op de video kun je zien hoe mijn haar in model werd gebracht. Vinden jullie het resultaat mooi? Ik ben er heel blij mee en kan niet wachten om de tools thuis te gebruiken nu ik weet hoe het moet.

Philips DryCare Prestige HP8280/00

Philips-DryCare Prestige

Wat een beauty is dit! De föhn is uitgerust met een speciale infrarood sensor die het vochtgehalte van het haar elke 30 sec. in de gaten houdt. Indien nodig wordt de temperatuur aangepast waardoor het haar nooit te heet geföhnd zal worden.

philips-haardroger

Ook zit er een ionenconditioner op die zorgt voor pluisvrij haar. En verder geven de vele standen voor snelheid en temperatuur (incl. koude lucht) je maximale controle. Er zitten 2 mondstukken bij, een diffuser voor krullen en een transparant mondstuk dat bij mij werd gebruikt. Heel handig trouwens dat dit transparant is. Want zoals Jolanda al zei, kun je hierdoor zien of het mondstuk helemaal tegen de borstel aan zit waardoor het haar minder zal pluizen.

Philips MoistureProtect Straightener

Philips-MoistureProtect Straightener

De stijltang was niet alleen favoriet van kapster Jolanda, maar ook van mij! Ten eerste, hij ziet er prachtig uit. Net als de föhn zijn de kleuren rose-goud met ecru, heel chique! Daarnaast is er ook goed nagedacht over de techniek opdat de stijltang je haar niet beschadigt. Ook hier is een sensor die elke 30 sec. de temperatuur controleert en zorgt dat de temperatuur constant blijft.

philips-stijltang

Er zijn 3 warmtestanden en ik raad je aan met de laagste stand te beginnen. Dat is toch beter voor je haar en je zult verstelt staan wat deze tang kan bij een lage temperatuur. Mijn haar is helemaal steil gemaakt bij 150 graden! Door deze technische snufjes blijft de vochtbalans van je haar behouden, waardoor het mooier zal glanzen. Verder is de stijltang 'ionic' dat betekent dat het haar niet statisch wordt en daardoor gladder. De platen zijn keramisch en flexibel zodat er geen wrijving met het haar is. En de tang is razendsnel op temperatuur.

Conclusie

before-after-Marit

Ik ben onder de indruk! Mijn haar pluist echt heel snel, maar nu was het echt dagenlang sluik en glanzend. Bij mij is eerst de föhn gebruikt om het haar met borstel in model te brengen. Daarna heeft Jolanda de stijltang gebruikt. Die moet je namelijk alleen op droog haar gebruiken. Niet te vaak met je haar langs de platen. Probeer het eens plukje voor plukje. Deze tang is zo effectief dat je het haar niet nodeloos aan de hitte hoeft bloot te stellen en dat is natuurlijk veel beter voor het haar.

Nieuwsgierig geworden? Houd de site in de gaten want binnenkort hebben we een geweldige winactie waarbij jij ook kans maakt op een van deze fantastische tools!