Home Mijn 13 'bijzondere' beautytips
Huidweetjes

Mijn 13 'bijzondere' beautytips

Leuke DIY-trucs of multifunctionele producten, ik ben benieuwd of jij deze beauty tips al kent! En geloof me: als je ze kent, gaat er een wereld voor je open! Al eens gedacht aan maiszetmeel in je haar bijvoorbeeld? Of een mascara in je BH?

1. Zonnebrandcrème

De ultieme tip: gebruik elke dag zonnebrandcrème. De zon is je grootste vijand als het gaat om huidveroudering. Je kan ook een dagcrème kopen met een SP van minstens 30, dit heeft hetzelfde effect.

2. Make-up-loze dag

Zorg dat je af en toe een make-up-loze dag neemt, geef je huid rust en laat de vochtbalans herstellen.

3. Vaseline

Kan je huid wel een boost gebruiken? Gebruik dan vaseline. Een dikke laag voor het slapen gaan en ’s ochtends een dunne laag voor je de dagcrème aanbrengt. Ik zweer erbij!

4. Travel-size mascara

Wist je dat je mascara maar eigenlijk 2 à 3 maanden goed kunt gebruiken? Dan is hij zo goed als kapot. Koop dus een kleine goedkopere mascara, zoals een travel-size en je bespaart veel geld!

5. Warme mascara

Last van klonten in je mascara? Zorg ervoor dat je een schoon mascara borsteltje haalt na het aanbrengen, laat je aangebrachte mascara wel eerst drogen, anders zit je met 2 vieze borsteltjes! Ohja en wil je de mascara wat meer vloeibaar maken, zodat hij makkelijker aan te brengen is? Warm hem in de winter lekker op in je BH! Gouden tip!

6. Vitamine C

Wallen of donkere kringen onder je ogen? Smeren met een serum met vitamine C, doet wonderen!

7. Foundation testen

Test altijd foundation in je hals in plaats van op je handen. De kleur in je hals komt het meest overeen met de kleur op je gezicht. Een verkeerde kleur foundation kan een heel gek beeld geven.

8. Wenkbrauwen in model

Wenkbrauwgel kun je tegenwoordig in alle soorten en maten kopen, maar wanneer je gel op is, of je lekker old skool wilt doen, dan kun je de brows ook kammen met een tandenborstel met haarlak. Zo blijft het de hele dag in model!

9. Kaneelolie

Smeer kaneelolie op je lippen voor het echte wauw-effect! Je lippen worden in mum van tijd een stuk voller. Een stuk goedkoper dan een spuitje botox, toch

10. Maiszetmeel

Van maiszetmeel krijgt je haar meer volume en frisheid, een soort droogshampoo effect!

11. Prikwater

Was je haar met water met prik om een slag te voorkomen. Vele celebs gingen je al voor, sommige zelfs met cola!

12. Rode lippenstift

Geen ruimte meer in je tas? Kies dan voor rode of roze lippenstift. Deze geeft een mooie kleur op je lippen én je kan het gebruikenals concealer. Rood gaat roodheid tegen en verbergt oneffenheden.

13. Camouflage

Wil je een puistje camoufleren? Ga dan eerst smeren met oogschaduwprimer. Op die manier hecht je concealer of foundation beter en blijft het de hele dag zitten.

Ik ben ook benieuwd naar jouw gouden tips, dus ik zou het heel leuk vinden om deze terug te lezen in de comments!

Lees ook: Koreaanse 'glass skin' looks