Home Meer hydratatie tegen futloos haar
SUSTAINABLE BEAUTY

Meer hydratatie tegen futloos haar

Onlangs heeft AVEDA de succesvolle lijn SAP MOSS opnieuw geïntroduceerd met 100% vegan formules die het haar niet verzwaren en de veerkracht terugbrengen. AVEDA Ambassadeur Jasmijn van Beekveld vertelt waarom hydratatie essentieel is voor fijn en futloos haar.

Hydratatie voor het haar

Als haar niet goed gehydrateerd is, mist het verkracht en glans. Je merk dan dat het haar futloos is, pluizig wordt en het haar ziet er dof uit. Bovendien zorgt extra hydratatie ook dat het haar weer wat voller wordt omdat de haarschubben door de juiste vochtbalans weer zullen sluiten. Het haar ziet er dan weer veel gezonder uit. Je kunt goed zien dat haar gedehydrateerd is als het slag of krul mist en pluizig en steil is. Extra vocht geeft het haar dan weer haar gezonde ‘bounce’ terug.

ADVERTORIAL

Verschil tussen droog, beschadigd en gedehydrateerd haar

Beschadigd haar heeft vaak te maken met haar dat te veel chemische behandelingen, zoals kleuringen, heeft ondergaan. Hierdoor zijn de haarbruggen verbroken met droog en pluizig haar als gevolg. Ook overmatig gebruik van hittestylers zonder daarbij een goede beschermspray te gebruiken, zorgen voor beschadiging van het haar. Het enige dat dan helpt is om het haar van binnenuit weer op te bouwen om het weer gezond te maken.

Droog haar begint al in de haarwortel en zegt meer iets over de structuur van het haar. Vaak is dat heel dik haar dat iets meer nodig heeft dan alleen hydratatie. Dit type haar heeft veel moeite om vocht vast te houden. Je ziet dat vaak bij kroeshaar, dat van natura droog is.

Gedehydrateerd haar is haar dat leidt onder vochtverlies. Dat komt door invloeden van buitenaf, zoals weersveranderingen, te warm douchen en ook door het veel te föhnen.

20191024151042_IMG_0607

Maar deze verschillen zijn subtiel en daarom is het belangrijk om je door een kapper te laten adviseren over de juiste producten. Je ziet vaak dat mensen uiteindelijk toch te veel geld uitgeven voor de verkeerde producten die ze zelf bij de drogist hebben gekocht. En dat kan dan weer hoofdhuidproblemen zoals schilfertjes tot gevolg hebben.

AVEDA Sap Moss

Iedereen kan het gebruiken, maar ik vind deze producten ideaal voor mensen met slag of krul. Nadat ze de shampoo en conditioner hebben gebruikt, zie je echt groot verschil. Je ziet letterlijk die krul weer in het haar komen. Want als het haar elasticiteit mist, trek je het haar ook sneller stuk. Daarom is veerkracht zo belangrijk. Het belangrijkste ingrediënt van Sap Moss is een mosplantje uit IJsland, dat door de lange droge winters daar, heel goed vocht vast kan houden en de hydratie van het haar met 81% verbeterd. Dit plantje kan tweemaal haar gewicht in water absorberen. Lariks sap geeft het haar daarnaast extra vocht, dat dan weer door het mos wordt vastgehouden.

20191024150940_IMG_0604 (1)

Het is een hele uitgekiende mix van ingrediënten en de resultaten zijn heel goed. Ik heb 2 klanten met slag in hun haar en die zijn er helemaal lyrisch over! Bovendien is het een natuurproduct; 98% bestaat helemaal uit natuurlijke stoffen. Planten hebben de eigenschap dat ze zichzelf weer kunnen herstellen en dat doen deze producten ook bij futloos haar. Ze helpen het haar zichzelf te herstellen en dat is heel wat anders dan een product die alleen maar tijdelijk een laagje om het haar legt. Het mooie hiervan is dan ook dat je op de lange termijn steeds meer gaat merken dat het haar zichzelf weer zal herstellen, waardoor het haar steeds gezonder zal worden!