Home Matte lipstick van Clinique getest
SPECIALS & UPDATES

Matte lipstick van Clinique getest

Clinique is voor mij wel een merk wat meteen een vertrouwd en professioneel gevoel oproept. Al jarenlang naar mijn idee een brand met een hele duidelijk visie en goed werkende producten. De beauty producten van Clinique zijn echter wel nog vrij nieuw voor mij. Ik heb al heel wat crèmes en maskertjes van het merk gebruikt, maar nu is het moment aangebroken dat ik ook de cosmetica van Clinique ga gebruiken.

Clinique-lipstick-02

De Clinique Pop Matte lipstick collectie bestaat uit een breed scala aan kleuren; van nude tinten tot donkere kleuren en knal tinten. De Pop Matte lipsticks is een lipprimer en een lipkleur in één. Daarnaast moet het zorgen voor verzorgde, gehydrateerde lippen met een kleur die de hele dag blijft zitten. De lipsticks hebben een matte finish, maar zouden niet uitdrogend moeten zijn voor de lippen.

Zelf kan ik zowel glossy lippen als matte lipkleuren waarderen, maar zie ik glossy lippen meer als een everyday optie en matte lipsticks meer als een statement. Een matte lipkleur ziet er naar mijn idee net iets meer uitgesproken en gedurfd uit tegenover een glossy lip.

Clinique-lipstick-04

De lipstickhuls zelf ziet er om te beginnen echt heel clean en stijlvol uit. Half zilver metallic en half in de matte kleur van de lipstick zelf. De kleur die ik heb gebruikt is ‘Rose Pop’ en is een waanzinnige, diepe framboosroze kleur. Zelf ben ik meer van de nude tinten met soms een peachy kleurtje. Dit is voor mij dus wel een gewaagde kleuroptie. Wanneer ik de lipstick op mijn lippen aanbreng, denk ik meteen: ‘WOW dit is zacht!’ De kleur brengt in één keer super dekkend en gelijkmatig aan wat wel een super pluspunt is bij zo’n felle kleur. Wanneer de lipstick volledig op mijn lippen zit merk ik echt dat het mijn lippen verzorgde en hydrateerd. Wanneer ik mijn lippen op elkaar druk voelt het echt alsof er verzorgende bestandsdelen mijn lippen in gaan.

Clinique-lipstick-03

De finish van de lipstick is echt heel vernieuwend voor mij. Inderdaad matte, maar een hele levendige matte finish vind ik. Niet zo’n vlakke, uitgedroogde look, maar prachtig matte en verzorgde lippen. De Clinique Pop Matte blijft serieus de héle dag op mijn lippen zitten, zelfs na drinken en eten. Wanneer ik de lipstick aan het einde van de dag met make-up remover van mijn lippen haal, blijft er zelfs nog een soort van roze stain achter op mijn lippen.

Clinique-lipstick-01

De Clinique Matte Pop is zeker een geweldige, matte, verzorgende lipstick. De kleur ‘Rose Pop’ is wel echt een hele opvallende kleur erg geschikt voor de ladies onder ons die daar van houden. Zelf ga ik op jacht voor een nude tint van deze lipstick. Want het dragen van een matte lipstick was nog nooit zo comfortabel als deze van Clinique.

De Clinique Pop Matte is voor € 23,46.-verkrijgbaar.