maria-nila
Home Maria Nila: 100% vegan uit Zweden
Onze favorieten

Maria Nila: 100% vegan uit Zweden

Onlangs was de lancering van het Zweedse merk Maria Nila. Dit merk bestond al langer maar ze hebben de hele lijn vernieuwd. Maria Nila is niet een standaard haarverzorgingsmerk. Dit 100% vegan haarverzorgingsmerk, ontwikkeld en geproduceerd in Zweden, biedt producten van hoge kwaliteit terwijl het tegelijkertijd de stap naar een duurzamere en vriendelijkere wereld vergemakkelijkt. Blij haar én een blije wereld!

Er zijn veel merken met dit soort 'blije' claims, maar wat wel bijzonder is, is dat alle producten in hun eigen fabriek in Zweden worden geproduceerd. Hierdoor hebben ze alles in eigen beheer. Daarnaast zijn de verpakkingen milieuvriendelijk en ondersteunen ze diverse klimaatprojecten. Toch een fijn idee dat jouw mooie haar dus niet lelijk hoeft te zijn voor de wereld. Wat ik persoonlijk ook leuk vind, is dat de verpakkingen er mooi en fris uitzien. Het geitenwollensokkengehalte is hier gelukkig echt nul en dat staat alleen maar leuker in de badkamer.

maria-nila

Er zijn 6 verschillende lijnen, voor iedere haarsoort is er wel iets. Ik mocht na afloop van de overigens heerlijke healthy lunch zelf een setje uitzoeken voor mijn goodybag en koos de volume shampoo, conditioner en het masker. Wat ik nog niet wist, maar heel interessant vond te horen, was dat je na het wassen eerst het masker moet gebruiken. Nadat je dat na 5-10 minuten uitspoelt is het de bedoeling dat je daarna alsnog de conditioner gebruikt om te haarschubben te sluiten.

Tried & tested

Ik heb dat nu braaf opgevolgd, inmiddels nu 4 keer. De shampoo schuimt heerlijk, maar na het uitspoelen voelt mijn haar toch nog wel droog aan. Had ik misschien toch beter de repair of soft serie moeten kiezen? Maar erna breng ik het masker op, dat heel dik is en als ik dat uitspoel, voelt mijn haar heerlijk zacht aan. Daarna nog even de conditioner. Na het uitspoelen heeft mijn haar inderdaad iets meer volume, maar ik denk dat deze lijn toch niet voldoende voedend is voor mijn haartype. Wel vind ik de producten fijn in gebruik en ze ruiken lekker, vooral het masker dat heel fijn is.

Maria-nila-01

Waar ik eigenlijk veel beter over te spreken ben, zijn mijn 'zelf samengestelde' shampoo en conditioner! Tijdens het event mocht iedereen zelf ingrediënten toevoegen aan de basis shampoo en conditioner uit de Heal serie. Ik heb arganolie en nog wat voedende ingrediënten toegevoegd en ook nog een lekker geurtje. Dit setje doet wel wonderen voor mijn haar en eigenlijk mis ik het masker niet eens. Dat bewijst dat mijn wat droge haar echt te wijten is aan de verkeerde productkeuze, maar dat een iets meer voedende shampoo en conditioner van Maria Nila wel goed zijn voor mijn haar!

Nederland is weer een leuk haarmerk rijker en zeker een om in de gaten te houden!