Home Make-up voor beauty junkies getest
Testpanel

Make-up voor beauty junkies getest

Smith & Cult is een nieuw merk op de Nederlandse markt. De echte beauty junkies kenden het al en wellicht hebben sommigen van jullie weleens een nagellakje van dit merk in huis. Want dit Amerikaanse merk was van oorsprong een echt nagellakmerk. Maar daar is verandering in gekomen!

Onlangs werden oog- en lipproducten geïntroduceerd. Ik was bij de Nederlandse lancering en kreeg een heerlijk goodiebagje mee met een lip stain, mascara en 3 lakjes. Ik gebruik ze nu een paar weken en dit vond ik er van:

Smith & Cult Base Coat The Base of Everything

De lakjes van Smith & Cult zijn prachtig verpakt in een royaal (14ml) flesje. Door de gouden dop lijkt het net een klein parfumflesje. Gelukkig is de vrij zware, gouden dop voor de sier. Met opbrengen is dat minder handig. Maar je haalt hem eraf en dan blijft een klein zwart dopje over dat makkelijk hanteerbaar is.

Deze basiscoat droogt snel. De kleur is transparant met een roze tintje, dat laatste doet je nagels witter lijken. Nu is dat niet zo nodig als je toch een lakje draagt, maar wil je een keer au naturel gaan, dan is dat mooi meegenomen. Door deze base coat hecht je nagellak beter en zou hij daardoor langer blijven zitten. Dat laatste klopt. Ik heb de donkergroene kleur getest (zie hieronder) en chippen zie je bij die kleur meteen. Dat viel heel erg mee, de kleur bleef ruim 4 dagen zitten en na 5 dagen kon het er nog mee door. Voor mij is dat best lang.

Smith & Cult Color Darjeeling Darling

Deze prachtige groene kleur viel mij meteen al op en daarom was ik helemaal blij dat hij in m'n goodiebag zat. De naam is ook al verrukkelijk; Darjeeling Green. Als theeliefhebber had ik me geen andere kleur kunnen wensen! Nadeel van donkere kleuren is dat je het chippen meteen ziet en ook dat er altijd wat kleur op je nagels achterblijft na het verwijderen. De lak brengt goed op en droogt redelijk snel. Je hebt wel 2 laagjes nodig, na 1 laag lijkt het op niets, maar dat is helemaal goedgemaakt door de 2e laag. De kwast is rond en klein, waardoor je het vrij secuur aanbrengt. Persoonlijk heb ik liever een iets bredere, platte kwast, maar het gaat verder prima. De lak blijft goed zitten (zie hierboven), wel 4 dagen helemaal gaaf! En na het weghalen met een remover, zijn mijn nagels schoon. Dat vind ik nog het fijnste en meest unieke van deze lak en heb ik nog niet eerder zo meegemaakt, ook niet met de duurdere merken.

Smith & Cult Top Coat Above it All

Deze top coat maakt het ritueel af. De transparante lak geeft glans  en als dat na een dag of twee minder wordt, kun je je nagels makkelijk een extra glanslaagje geven.

Oordeel

Eigenlijk kun je dit setje alleen maar samen beoordelen op houdbaarheid. Welk onderdeel er nou voor zorgt dat je nagellak het langst mooi blijft, weet ik niet. Ik weet wel dat de 3 producten samen goed zijn voor 4 dagen mooi gelakte nagels en als je niet te kritisch bent, kan het de 5e dag er ook nog wel mee door. Mooie verpakking, wel wat groot. Ik krijg nagellak bijna nooit op voordat het te stroperig wordt en heb zoveel kleurtjes dat een kleinere verpakking ook goed was geweest. De lakjes kosten €244 en dat is best duur. Iets minder voor minder was beter geweest. Maar verder niets dan lof voor de prachtige kleuren, houdbaarheid en het feit dat er geen formaldehyde in zit. Dat is beter voor je nagels en mijn nagels zijn al niet sterk. Al met al dus aanraders, deze lakjes van Smith & Cult.

Smith & Cult Lash Dance Mascara

Deze mascara vind ik alleen al leuk om de prachtige naam! Maar ook de gouden verpakking is prachtig. Het gewelfde plastic borsteltje is vrij dik en zo breng het de mascara ook aan, helaas ... Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het klonterwimpers en deze mascara klontert nogal. Wel blijft hij goed de hele dag zitten. Maar ik moet hem wel heel voorzichtig aanbrengen, want omdat hij zo snel droogt, heeft je wimpers borstelen ook niet veel effect. Dus een aanrader voor diegenen die van clumpy lashes houden, niet voor mij ... Jammer is dat wel, want het merk, de verpakking spreken me erg aan. Deze mascara kost €28,-

Smith & Cult The Tainted Lip Stain Flatte Mad Heat

Dit is een kruising tussen een gloss en een lipstick met matte textuur. Je brengt hem aan als en glossje, met een sponsje. Maar eenmaal op je lippen, heeft het meer weg van een lippenstift. Nu ik ouder ben, hou ik niet zo van matte lipsticks. Ze laten elk lijntje zien en geven je lippen vaak een droog & dor uiterlijk. Toch valt dat erg mee met dit product. Het is wel een matte finish, maar voelt niet droog aan. Doordat de textuur mat is, blijft hij erg lang zitten. Ik gebruik hem ook echt alsof je een stain op je lippen hebt. Ik breng wat dotjes product aan en verspreid dat met een lippenseeltje. Wil je echt een stained effect, gebruik er dan een transparant glossje overheen. De kleur is geweldig! Normaal draag ik niet vaak rood voor mijn lippen, maar deze kleur vind ik prachtig. Ik draag hem als ik mijn ogen vrij naturel hou, dus met alle accent op mijn lippen. En de verpakking? Die is prachtig zoals bij alle andere Smith & Cult producten. De prijs is €27,-.

Eindoordeel

Mooie producten van hoge kwaliteit. Ze zijn duurder dan de meeste andere producten, maar dan heb je ook echt wat. Ik vind tot nu toe alle producten fijn, behalve de mascara.