Home Luxe Haarverzorging van Oribe getest
Onze favorieten

Luxe Haarverzorging van Oribe getest

Toen ik Ronnie Stam, de Artistic Director van het luxe haarmerk Oribe onlangs interviewde, zei hij dat hij een haarpakketje voor me zou samenstellen. Hij klonk zo overtuigd dat deze producten perfect zouden zijn voor mijn poreuze, nogal pluizige, dunne haar, dat mijn nieuwsgierigheid gewekt was. En ja hoor, even later ontving ik de 4 producten; een shampoo en conditioner en een stylingcreme en haarolie. Ik ben meteen begonnen met testen!

Oribe is een beroemde haarstylist uit Cuba, die later naar Amerika is vertrokken. Hij heeft gewerkt met modellen als Christy Turlington, Naomi Campbell, Linda Evangelista en opende zijn salon in het Elizabeth Arden instituut in New York. Hij is een van de founders van het gelijknamige haarverzorgingsmerk Oribo Haircare. Het merk behoort tot de 'Haute Couture' van de haarmerken met exclusieve ingrediënten en prijzen die meer dan het dubbele zijn van reguliere kappersmerken.

Oribe Gold Lust Repair & Restore Shampoo

oribe-test

Deze shampoo was onderdeel van een reisset dat samen met de conditioner en stylingcreme in een plastic etui kwam. De miniverpakking bevat 50ml en was voldoende voor ongeveer 6 weken gebruik. Voor 250ml betaal je €49,-. Normaal komt deze shampoo in een fles, maar dit was een tube, die fijn was in gebruik. Wat me meteen opviel, was de heerlijke geur van een luxe aandoend, subtiel bloemig parfum. Dat komt vast door het Oribe Signature Complex, dat bestaat uit watermeloen, lychee en Edelweiss bloem extracten. De shampoo schuimt goed, maar ik moest mijn haar er wel twee maal mee wassen, voordat het schoon aanvoelde. Waarschijnlijk komt dat door de verzorgende ingrediënten. Als ik mijn haar daarna uitspoel, voelt het al helemaal gevoed aan en dat is echt uitzonderlijk voor mijn haar.

Oribe Gold Lust Repair & Restore Conditioner

oribe-style-creme

Alweer diezelfde lekkere geur. Ze noemen dit een conditioner, maar de lichtgele substantie is zo dik als boter en voelt meer aan als een masker. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je het minstens 1 minuut laten inwerken. Ik laat het eerst 5 minuten intrekken en daarna is mijn haar zo glad en zacht, dat het eigenlijk niets meer nodig lijkt te hebben. Maar ik heb nog meer spullen ontvangen dus ik probeer ze allemaal. Ronnie had ze tenslotte zelf uitgezocht ...

Oribe Creme for Style

oribe-conditioner

Daarna gebruik ik de stylingcreme en dit is een beetje een tricky product. Het product heeft weer diezelfde lekkere geur en voelt heel dik aan. De eerste keer druk ik zonder veel nadenken wat uit de tube. Ik ben tenslotte mijn droge haar gewend, dat wel wat product kan gebruiken. Oeps, nu dus niet ... na gebruik voelt mijn haar meteen vet aan en dat krijg ik niet meer weg. Ik moet het weer wassen en erna ben ik voorzichtiger, maar gebruikte eigenlijk weer iets te veel. Een gewaarschuwd mens ... dus de volgende keer gebruik ik echt een drupje en dan is het echt helemaal goed! Volgens de instructies, die ik beter eerst had kunnen lezen, staat ook dat je maar de grootte van een erwt moet gebruiken. Dat klopt precies en het werkt fantastisch op mijn haar. Geen pluis, glad glanzend haar. Mijn haar is snel 'puffy' als een suikerspin en nu valt het steil omlaag. Iemand met minder droog haar dan ik zou vinden dat het snel vettig maakt, maar voor mij is het perfect. Een een glans dat mijn haar krijgt! Het product doet me denken aan mijn geliefde Kiehl's Creme with Silk Groom, alleen ruikt dit veel lekkerder en verdeelt het ook iets beter.

Oribe Luminous Hair & Body Oil

Oribe-oil-1

Deze haarolie, kun je ook op je lichaam gebruiken en komt in een sprayvorm. Ik heb een full size fles gekregen, die eruit ziet als een parfumfles. Het is een dure olie; voor 100ml betaal je maar liefst rond de €72,-! De olie is niet vet en ruikt super, maar voor die prijs zou ik hem eerlijk gezegd niet kopen.

Oribe-oil-2

Ook vind ik het aanbrengen lastig door de spray. Ik wil namelijk alleen wat in mijn haarpunten doen (ik gebruik inmiddels als die stylingcreme die snel vet maakt) en daarom spray ik eerst wat in mijn handen. De substantie is vrij dun. Begrijp me niet verkeerd, het is best een lekkere olie, maar niet heel bijzonder en zeker niet voor die prijs.

Conclusie

De shampoo en conditioner zijn heerlijk voor vochtarm haar. Ze doen echt wat voor je haar. Na gebruik van de producten, heeft mijn haar bijna nog nooit zo goed gezeten en dan bedoel ik inclusief gebruik van de Creme for Style, een van mijn nieuwe favorieten. De shampoo en conditioner vind ik wel aan de prijzige kant, maar als je het geld hebt, zou ik ze zeker een keer proberen. Als je een keuze moet maken en je hebt droog haar, dan raad ik je aan de stylingcreme te kopen. Ook niet goedkoop maar je doet er zo lang mee en het is zo'n geweldig product, ik ga het zeker weer kopen als deze tube op is!

De olie vind ik het minste. Soms spray ik tussendoor een fijne nevel over mijn haar en dan gaat het mooi glanzen. En op mijn huid is de olie ook erg fijn, alleen vind ik het dan een nadeel dat de geur echt blijft hangen en ik erna toch wel een ander parfum wil gebruiken. Maar ik heb al zoveel haaroliën geprobeerd en dit is absoluut de duurste, maar niet de allerbeste.

Maar al met al ben ik wel onder de indruk van deze Oribe producten; ze zijn een plezier om te gebruiken en - belangrijker - ze maken echt verschil. Voor de luxepoppetjes onder jullie echt aanraders.

Lees ook 'Kirei Lifestyle'