Home Luizenmoeders wanhopig na de zomer?
Haarpraat

Luizenmoeders wanhopig na de zomer?

Iedere ouder weet hoe erg het is als haar kleintje luizen heeft! Maar wist je dat luizen vooral vaak voorkomen na de vakantie?

Kappers herkennen dit wel: afspraak gepland, je wilt gaan knippen en ziet dat het kindje neten of luizen heeft. Gelukkig biedt Nosa uitkomst! . Dé kindvriendelijke productlijn van Nosa heeft een fun uitstraling, ruikt heerlijk naar perzik, aardbei of appel en is geschikt voor alle haartypes en leeftijden, zelfs vanaf 0 maanden! Het is een compleet aanbod met lotion, spray, shampoo, masker en wax. Uiteraard zonder parabenen, sulfaten, insecticiden en pesticiden. Het zorgt voor een ‘plezierige’ anti-luizenbehandeling en is erg makkelijk in gebruik.

Naast een behandelende- en beschermende werking tegen hoofdluis, hebben de producten ook verzorgende eigenschappen, die het haar sterker en veerkrachtiger maken én een mooie glans geven.

Wist je dat ... ?

Ieder jaar hebben ongeveer een half miljoen kinderen in Nederland last van hoofdluis. Hoofdluis wordt met name geconstateerd doordat scholen controleren. 

Mensen (en kinderen) met lang haar hebben meer kans om luizen op te lopen en door te geven. Maar vergis je niet, deze kriebeldiertjes kunnen net zo makkelijk leven op een hoofd met kort haar.

Luizen verspreiden via direct haar op haar contact. Ze houden van lichaamswarmte en vochtige plekken waar ze ongeveer 5 keer per dag bloed zuigen. Ze doen er daarom alles aan om niet van een hoofd af te vallen. Luizen die per ongeluk toch vallen zullen snel dood gaan wegens gebrek aan warmte, uitdroging of uithongering.

Het is niet zo dat luizen de voorkeur geven aan schoon haar. Dat maakt de luis niets uit. Als een kind luizen heeft, zegt dat helemaal niets over de hygiëne. Iedereen kan luizen krijgen.

Bron: www.rivm.nl

Nosa is daarom een mooie toevoeging voor het assortiment van (kinder)kappers. Zo kan je de klant meteen iets aanbieden als er sprake is van luizen bij een kind.

Inmiddels is Nosa al een groot succes bij aantal professionele (kinder)kapsalons, zoals KinderVilla in Roosendaal.