Home Ludovic Beckers nieuwe Global Artistic Director L’ANZA
Hair update

Ludovic Beckers nieuwe Global Artistic Director L’ANZA

Hij heeft een prachtige salon in het Belgische Maaseik, stond op podia in de hele wereld, is uitvinder van de gebogen knipkam, won meer dan honderd nationale en internationale awards en was Hairdresser of the Year in België.

Ik ben ervan overtuigd dat L’ANZA hét merk is om rekening mee te houden. Dat is al jarenlang zo, maar de komende tijd gaat er zowel op het gebied van producten als creativiteit veel gebeuren!


Ludovic Beckers, Global Artistic Director voor L’ANZA

Ludovic Beckers: "Als kapper veroorzaak je een beetje een ripple effect; als je een steen in het water gooit, breiden de rimpels zich steeds verder uit. Als wij iemand er mooi uit laten zien en zich dus goed laat voelen, dan projecteert die persoon dat ook weer op zijn omgeving.”

De nieuwe Vidal Sassoon

Soms wordt Ludovic geïntroduceerd als ‘de nieuwe Vidal Sassoon’, maar daar voelt hij zich wat ongemakkelijk bij. “Sassoon was uniek, dus ik heb niet de pretentie om mezelf daarmee te vergelijken. Maar hij was zeker een voorbeeld voor me, net zoals Robert Lobetta, Trevor Sorbie, Anthony Mascolo en Angelo Seminara dat zijn.

Zodra ik hun werk zie, wil ik zelf aan de slag om mooie dingen te creëren.” Intussen is Ludovic zelf ook uitgegroeid tot iemand die wereldwijd veel andere kappers weet te inspireren en stond hij zelf met kappers als Seminara op het podium.

“Mijn werk heeft een ‘Flemish signature’. België ligt samen met Nederland tussen Engeland, Frankrijk en Duitsland geperst. Uit die culturen kan ik het beste plukken en zo een eigen stijl creëren waarin je het degelijke van Duitsland, het technische van Engeland en het flamboyante van Frankrijk terugziet.”