Home Lintje maakt van Nico Niessink 'shampooridder'
Hair update

Lintje maakt van Nico Niessink 'shampooridder'

De nuchtere, succesvolle ondernemer Nico Niessink is op 26 april 2021 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Nico is eigenaar van Ministry of Beauty, het bedrijf achter  professionele merken als KIS Haircare, Royal KIS, L'Anza, Absolution en sinds kort KIS Green. Nico’s betrokkenheid bij de kappersbranche en zijn belangeloze activiteiten voor diverse goede doelen en behoud van het milieu werden beloond met deze koninklijke onderscheiding.

Een boer is trots op wat van zijn land komt. Ik ben net zo trots op mijn shampoos.

Nico Niessink

Nico noemt zichzelf een ‘shampooboer’, maar naar zijn eigen zeggen is hij nu‘shampooridder’ geworden. Naast de eer, een bos bloemen en natuurlijk het lintje met ridderkruis, kreeg Nico ook een toespraak waarinde Apeldoornse burgemeester Ton Heerts al zijn ‘wapenfeiten’ vermeldde. “U bent een icoon binnen de kappersbranche. Omdat u een ondernemer bent die niet alleen gaat voor de winst, maar ook voor de ontwikkeling van de hele kapperswereld. Omdat u aandacht heeft voor de jeugd en ontwikkeling van talent.

Vooruitziende blik

Burgemeester Heerts vertelde hoe Nico samen met zijn oom en neef Kappersgroothandel Apeldoorn oprichtte. Hoe modern deze was en hoe collega’s hem voor gek verklaarden dat hij ‘dure vierkante meters opofferde voor een studio’. “Maar u had een vooruitziende blik, u zette een trend.” Niet alleen was Nico vooruitziend, ook had hij lef. “U deed wat niemand ooit had gedurfd: u ontwikkelde uw eigen professionele haarverzorgingslijn Kappers’. Een kwalitatief goed en betaalbaar alternatief voor de dure grote merken. Een begrip in kappersland!” En daar bleef het niet bij: bij MOB “wordt gewerkt aan innovatie, door de ontwikkeling van producten met respect voor mens en milieu en een complete vegan-lijn van haarverzorgingsproducten.”

Meer lezen over de markante Nico Niessink? Lees: Uiteindelijk volg ik altijd mijn buikgevoel