Home Laat het kleuren van je haar over aan iemand die er verstand van heeft!
Get the look

Laat het kleuren van je haar over aan iemand die er verstand van heeft!

Na het knippen zijn kleurbehandelingen het meest populair bij de kapper. De meeste vrouwen die hun eerste grijze haren ontdekken, laten hun haar kleuren, een proces dat ongeveer iedere 6 weken herhaald moet worden. Daarnaast zijn er ook steeds meer jonge vrouwen die hun haar een ander tintje willen geven of naar de kapper gaan om hun haar met een balayage of andere trendtechniek laten behandelen.

Gezond & glanzend haar

Maar je haar mooi en vakkundig laten kleuren kost geld. De kapper heeft daar vele trainingen voor moeten volgen en weet precies hoeveel verf er gebruikt moet worden voor jouw haartype. Hierdoor ben je verzekerd van gekleurd haar dat ook gezond en glanzend is. Dus naar de kapper voor een nieuwe haarkleur is wel zo slim.

Niet zelf proberen

Toch, doordat je best wel wat geld moet neerleggen voor een nieuwe haarkleur, is het heel verleidelijk om voor een lager bedrag zelf maar een pakje bij de drogist te halen. De foto’s op die verpakkingen liegen er niet om; je zou best een mooie, glanzende haarkleur thuis in je eigen badkamer voor elkaar kunnen krijgen. Helaas is de realiteit anders. Kappers kunnen daarover meepraten. Heel vaak krijgen zij wanhopige klanten die de kapper vragen alle ellende van het thuis kleuren op te lossen. Maar is het kwaad eenmaal geschied, dan is dat niet zo eenvoudig én meestal kost dat dan meer dan dat je in de eerste plaats naar de kapper was gegaan. Bovendien heeft je haar dan al een dreun gehad en duurt het weer een hele tijd voordat je haarconditie weer goed is.

Je haar is je visitekaartje

Kortom, natuurlijk moet je wel wat meer betalen bij de kapper, maar uiteindelijk is dat het geld wel waard. Je hoeft geen dure producten aan te schaffen om de kwaliteit van het haar te herstellen en je bespaart het extra geld dat je kwijt bent om een kapper alle haarproblemen te laten oplossen. Trap er niet in, haren kleuren vereist vakkennis en techniek en dat kun je beter aan professionals overlaten. Je gaat toch ook naar de tandarts voor je gebit en brengt je auto ook weg voor een reparatie? Bovendien vallen de kosten best mee als je bedenkt dat je haar altijd zichtbaar is en daarom je visitekaartje. Koop liever een kledingstuk minder of ga een keer niet uit eten en laat het kleuren van je lokken over aan een kapper die weet wat hij doet!

Foto's: Theme Photos, Jessica Dabrowski, Kareya Saleh

Kijk hier ook voor onze MUSTHAVES blogs