Home Kleur brengt weer vreugde in het haar!
Haarpraat

Kleur brengt weer vreugde in het haar!

In mijn salon kleur ik ook werkelijk ieder klant die de salon betreed. Kleuring zorgt dat het haar weer gaat leven!

Ik start bij binnenkomst van een klant altijd met een intake aan onze speciale tafel. Maar al voor dit moment heb ik al uitvoerig via de app het een en ander besproken betreft de knip-, kleur- en verzorgingswens .

Twijfelaars

Als de klant in kwestie niet weet of zij gekleurd wil worden, probeer ik vaak met een kleurmasker het haar te behandelen. Dit masker kan ik in bijna in alle kleuren maken ... zo krijgt de klant toch een kleurbeleving en vaak wil de klant de volgende knipbeurt dan wél een kleuring.

Hidden colors

De ‘hidden colors’ techniek heb ik voor de dames die een knallende kleur wensen, maar toch niet durven vanwege werk of de reactie uit de omgeving . Hidden colors blend ik in het haar onder de scalp lijn en niet bij de contouren. Zo kan de klant zelf bepalen of ze het zichtbaar wil dragen of liever weggewerkt. Het is een ontzettende mooie manier om vrolijkheid in je leven toe te voegen!! Want laten wij eerlijk zijn, kleur is  toch happiness.

Transparante kleuring

Ik kleur vaak met lage waterstof percentage zodat de kleuring mooi transparant blijft en daardoor waarborg ik de gezondheid van het haar, kan de kleuring natuurlijk uitgroeien en heb ik als colorist bij de vervolgkleuring van de klant weer alle vrijheid om de kleuring naar een ander toon te kleuren .

Ook vindt ik het belangrijk dat de klant een ‘bevrijdende’ kleuring heeft, zodat zij zelf kan beslissen wanneer zij weer bij mij in de stoel wilt zitten zonder dat ze met een sterke uitgroei rondloopt .

Een nieuwe kleur na verandering

Kleuring brengt vreugde in het haar dus automatisch ook in het leven en voor mij brengt het vreugde tijdens mijn werkdag! Ik heb vaak vrouwen in mijn stoel die ziek zijn geweest of niet lekker in hun vel zitten door omstandigheden en dan is een frisse, nieuwe kleur een verfrissing voor uiterlijk én innerlijk.

Kleuring kan ook goed werken om een bepaald statement te zetten betreft de koers die je wenst te zetten in je leven. Denk maar na een scheiding of juist een nieuwe liefde of een nieuwe baan of net na de bevalling!!! Ja een hoop of, of…

Ik ervaar nooit veel dames die rigoreus hun haar kort willen knippenals verandering (al lá de bekende Chanel quote) , maar juist kiezen voor een opvallende haarkleur .

A woman who cuts her hair is about to change her life.

Coco Chanel

Kortom, haarkleuring heeft binnen mijn salon 50% werk gerealiseerd, als het geen 60% is 😉