Home Keratin Revolution: nazorg met keratine
Onze favorieten

Keratin Revolution: nazorg met keratine

Een nieuw revolutionair concept voor weerbarstig haar. Keratin Revolution heeft de keratine behandeling, die ontstaan is in Brazilië, verfijnd en ontwikkeld tot een salonbehandeling met geweldige resultaten.  Keratin Revolution maakt het haar glad, pluisvrij en handelbaar. De Keratine behandeling is 100% veilig en formaldehyde vrij!

Keratin Revolution is een salonbehandeling die geschikt is voor alle haartypen. Daarnaast biedt Keratin Revolution ook producten voor thuisgebruik aan. Deze thuisproducten bevatten keratine en verlengen hierdoor de levensduur van de salonbehandeling aanzienlijk.

Ik kreeg een aantal producten om te testen. Mijn keratinebehandeling is allang ‘uitgewerkt’ maar ook voor mij bleken de producten prima hun werk te doen. Je hoeft dus niet eerst een behandeling te doen. Wat meteen opviel, waren de vernieuwde verpakkingen. Een hele verbetering! De producten stralen ingetogen luxe uit en zijn daarom extra fijn om te gebruiken. De afgelopen weken heb ik de shampoo, de leave-in en het serum geprobeerd, lees hieronder mijn ervaring.

Keratin Aftercare shampoo
Fijne shampoo die geen sulfaat bevat en daarom mild is voor behandeld haar (dus ook voor gekleurd haar). De shampoo komt in een luxe pompflacon die heel fijn is in gebruik. De shampoo is een witachtige gel die heel mild aanvoelt en bijna geen geur heeft. Ik heb maar een beetje nodig om het lekker te kunnen laten schuimen. Wat me opvalt is dat mijn haar absoluut niet droog aanvoelt na het uitspoelen. Omdat ik de leave-in conditioner erna gebruik, kam ik mijn haar door na het wassen. Dat gaat redelijk goed, maar  eigenlijk gebruik ik liever een conditioner die je moet uitspoelen omdat ik dan het idee heb dat mijn haar minder afbreekt tijdens het doorkammen. Op zich dus een fijne shampoo die ik zou kopen als ik de geur lekkerder zou vinden. Maar dat laatste is persoonlijk. Sommigen hebben liever geen geur. Enig nadeel van de ‘mooie’ verpakking is dat de fles vrij zwaar is, niet geschikt dus om mee te nemen in je koffer!

Leave-in Conditioner
Deze leave-in komt in sprayvorm. Op de fles staat dat er amino acids en hydrolized keratine in zit, maar ook glycine (glycerine, zoals in de bekende handcrème). Dat laatste voel ik duidelijk. Het is een dikke witte crème die ik eerst op mijn hand spray voordat ik het in mijn haar aanbreng. Direct op mijn haar sprayen zou het denk ik snel vet kunnen maken. Het glijdt in m’n haar en neemt meteen het stroeve gevoel na het uitspoelen weg. Het voelt erna absoluut niet vettig aan en daarom breng ik later nog een beetje aan op de puntjes. Na het drogen en stylen zit m’n haar luchtig. Zou ik dit kopen? Ik weet het niet. Als je van leave-in conditioners houdt, is dit een goeie. Ik heb liever een product dat je kunt uitspoelen en gebruik daarna nog wat olie voor de droge puntjes. Ook dit product is bijna geurloos maar wat ik ruik, vind ik lekker (lekkerder dan de shampoo).

Revivum Serum

Dit serum zit in een fijne pompflacon zoals we van dit merk kunnen verwachten. Het serum is een roodbruine gel die lekker ruikt, de geur is hier dus wel aanwezig. Ik lees dat dit serum je haar ook tegen UV-stralen beschermt en voor zover ik kan lezen, zitten er geen siliconen in. Wel keratine en castor oil, waardoor het iets vettig, haast ‘slijmerig’ aanvoelt. Ik vind het een heerlijk serum, een van de fijnste die ik ken! Het smelt haast in m’n haar en maakt het echt gladder en minder pluizig. Zou dat dan toch de keratine zijn? Ik zou dit zeker kopen en gebruik het ook vaak tussen wasbeurten door om wat pluis weer weg te werken. Aanrader!

Om te lachen?? De meest lastige klanten bij de kapper