Home Kérastase Elixir Crème Fine review
Onze favorieten

Kérastase Elixir Crème Fine review

tried&tested-Elixir-Creme-Fine

Na het succes van de Elixir Ultime introduceerde Kérastase eind vorig jaar de Elixir Crème Fine. Verfijnd en luchtig, een legendarische formule om de elegantie van perfect gecontroleerd haar met sublieme glans en een uitzonderlijke beweeglijkheid te creëren. Je kunt deze crème op verschillende manieren gebruiken. Voor het wassen om het haar voor te bereiden, of als intensieve leave-in verzorging. Of voor het föhnen om het haar te verrijken met de actieve ingrediënten en een onmiddellijke transformatie te bewerkstelligen. Als finishing touch om frizz tegen te gaan. Ik kreeg een tube om te testen en was benieuwd omdat dit product op papier ideaal leek voor mijn dunne, droge, vaak pluizige haar.
Kérastase Elixir Crème Fine

Ik had echt zin om dit product uit te proberen. Ik ben al fan van veel haaroliën die de laatste jaren op de markt verschenen en een olie in crème formule leek ideaal voor mijn droge haar dat dun is waardoor olie snel vettig is en het haar kan verzwaren. Ik gebruik dit product nu al ruim 6 maanden. Deze elixir komt in en royale goudkleurige tube van 150ml. De witte gel-achtige créme is vrij dun en laat op mijn handen een subtiel olie-achtig laagje achter. De geur is (voor mij een beetje té) nadrukkelijk aanwezig, maar well lekker bloemig. Dat heb ik bij Kérastase producten wel eens anders meegemaakt; ik vind dat ze vaak een kunstmatige geur hebben. Kérastase noemt het zelf "de meest verfijnde dagcrème voor het haar". Voor het wassen gebruik ik het niet, dat vind ik bijna zonde. In plaats van olie kan, maar ik merkte dat ik mijn olie (een paar druppels na het wassen) dan wel miste. Ik gebruikte het uiteindelijk het meest als laatste fase leave-in voor het föhnen. Een paar weken geleden heb ik m'n haar kort laten knippen, een ruige bob, net onder m'n oren, en ik merkte dat dit ook een super product is na het föhnen of tussendoor. Als ik m'n haar een keer iets minder warrig wil, gebruik ik het als gel om het haar in zijscheiding glad te strijken en dat werkt perfect! Mijn haar ruikt dan heerlijk en het gaat er enorm van glanzen. Ook werkt het inderdaad erg goed tegen tussendoor pluis. Het opbrengen is fijner dan een olie, dat ik voorheen ook nog weleens tussendoor gebruikte. De crème is weliswaar dun, maar dik genoeg dat het niet tussen je vingers loopt. Ik ben niet teleurgesteld, integendeel, ik ben fan! Voor mijn haar is dit echt het perfecte product waar ik vaak wat van gebruik. Mijn tube is nu bijna op en ondanks het feit dat ik zoveel producten krijg toegestuurd, denk ik er echt over om voor het eerst in jaren weer eens zelf een haarproduct aan te schaffen!
CONCLUSIE
Absolute aanrader als je dun en droog haar hebt dat neigt tot pluizen. Ik denk niet dat dit product sterk genoeg is voor weerbarstig en stug haar, omdat je dan erg veel nodig zult hebben. Een tube van 150ml gaat relatief lang mee, maar je moet er wel €37,95 voor neertellen. Maar het is de investering echt waard en je hoeft er niet veel van te gebruiken. Het maakt je haar absoluut niet vet en trekt snel in. Een dagcrème voor je haar is eigenlijk nog niet zo'n verkeerde omschrijving. Je kunt het rustig elke dag gebruiken, voor je puntjes, tegen pluis, of om je haar een keer een intensieve boost te geven. Eindelijk een product dat geen kopie lijkt van al bestaande producten maar iets nieuws toevoegt!

Marit Heemskerk | founder WIEWATHAAR