Home Kennismaking met Trinity
Onze favorieten

Kennismaking met Trinity

Een tijdje geleden kreeg ik een doos met producten van het nieuwe Zwitserse merk Trinity die ik inmiddels ruim 2 weken heb gebruikt. Mijn eerste indruk was natuurlijk de verpakking. Niets spectaculairs maar wel smaakvol. Witte semi-transparante flessen je subtiel aan één kleur kunt zien om welke serie het gaat. In mijn geval was dat rood, de serie voor gekleurd haar. Wat ik jammer vind is dat dat er teveel is gekeken naar bestaande salonmerken. Dit zouden op het eerste gezicht ook producten kunnen zijn van Goldwell of Wella. Maar er is goed nieuws! Toen ik dit ook aan de importeur meldde, kon hij me vertellen dat er binnenkort nieuwe hippere verpakkingen aankomen.
Er is wel goed over het gebruik nagedacht. Zo heeft de shampoo geen onhandige schroefdop en heeft de conditioner een fijn pompje. Hierdoor komt het product niet in aanraking met water en je gebruikt niet meer dan nodig. Jammer dat de fles niet transparant is, je hebt daarom geen idee hoeveel er nog in zit. Ook het serum komt in een pompje en deze fles is wel transparant.
De tweede indruk bij een product is dan natuurlijk de geur. Ik koop nooit iets zonder er eerst aan te ruiken en ook nu open ik alle potjes en flesjes zodat ik eraan kan snuffelen. Hmmm, jammer, de shampoo vind ik gewoon niet lekker ruiken. Beetje als veel andere standaard salonproducten. Gelukkig besteden veel merken hier de laatste tijd aandacht aan. Want je haar wassen met een heerlijk geurende shampoo geeft nu eenmaal dat begeerde spa gevoel. Gelukkig ruiken de andere producten vrijwel niet, ofwel neutraal. Sommige mensen geven daar zelfs de voorkeur aan omdat al die geurtjes samen ook wel eens mis gaan.
De producten zijn kwalitatief heel goed en kunnen zich makkelijk meten met de meeste concurenten. Zeker toen ik de prijs hoorde. Voor de Colour gloss shampoo, van 250 ml betaal je bijvoorbeeld €12,60 en dat is niet duur voor deze kwaliteit. Bovendien zijn alle producten ook nog eens heel zuinig in gebruik. Toppers waren voor mij de Colour gloss intensive treatment (€14,60 voor 150ml) en de Flexx structure paste (€13,70 voor 75ml). De geur van deze producten was neutraal, de textuur uniek met een geweldig resultaat. En laat ik het {link product#4671} (€14,50 voor 50ml) niet vergeten waar mijn haar mega van ging glanzen. Veel dikkere substantie dan dat je gewend bent van een serum. Deed me heel klein beetje denken aan mijn geliefde MorroccanOil, maar dan met meer glans als resultaat. Verder heb ik ook de Colour gloss instant care spray en de Colour gloss intensive treatment getest. Om de reviews te lezen, klik je op de tekstlinks van de producten.
Conclusie
Prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde. De producten zijn in Zwitserland gemaakt volgens de hoge Zwitserse normen. De producten zijn dus door en door getest en het is fijn om te weten dat dit niet op dieren is gebeurd. Dat zegt de fabrikant zelf. Helaas kon ik dit merk niet terugvinden op de lijsten van Proefdiervrij of de PETA maar dat zegt niet altijd wat. Veel kleinere merken vinden alle administratie rondom deze certificaten te veel werk en laten dat achterwege. Ook wist de importeur mij te vertellen dat er geen alcohol in Trinity producten zit vanwege het uitdrogende effect.