Home Kapster met zwangerschapsverlof. Wel of geen vervanging zoeken?
Ondernemend

Kapster met zwangerschapsverlof. Wel of geen vervanging zoeken?

Soms zijn er van die lastige dilemma's waar je als ondernemer voor komt te staan. Ik had dat toen mijn rechterhand Joyce mij vertelde dat ze zwanger was en dus met zwangerschapsverlof zou gaan.

Ik werk al 16 jaar met mijn trouwe medewerkster Joyce. Zij is echt mijn rechterhand en wij weten precies wat we aan elkaar hebben. Natuurlijk gun ik haar van harte dat ze zwanger is, maar het zette mij wel aan het denken hoe ik dit zou moeten oplossen.

Hoe wil je groeien?

Want hoe wil je groeien? Wil je groeien in volume – dus veel mensen op de werkvloer – of wil je groeien in het ambacht dat je levert naar de klant?

Kwaliteit waarborgen

Ismahan Obenali

Want je werkt het liefst met iemand die je goed aanvoelt en waarvan je zeker weet dat deze persoon die kwaliteit kan leveren, waar jij als salon voor staat. Ik merk dat ik haar eigenlijk heel moeilijk kan missen. Na haar mededeling dat ze zwanger was, schoot ik meteen even in de stress om er toch iemand bij te halen. Natuurlijk had ik in mijn netwerk iemand kunnen vinden als vervangster.

Een dag minder

Maar na lang nadenken heb ik toch besloten de salon dan maar 1 dag minder open te doen om niet een ander op de werkvloer te zetten. Ik wacht liever tot Joyce weer terug is. Want ik wil nog steeds dezelfde kwaliteit kunnen waarborgen naar de klant en dan draai ik liever minder uren in plaats van het risico te nemen met een ander. Ik wilde het eventuele kwaliteitsverlies niet riskeren.

Dat was wel een dilemma voor mij als onderneemster en ik hoor dit ook vaak terug bij  collega’s. Herkenbaar?