Kapster Diane Melis gooit het roer om

Diane-Melis-1200x685

Diane: “Het was een enorm moeilijke beslissing en er zijn veel tranen, schuldgevoel en denkwerk aan vooraf gegaan. Maar er zijn altijd voldoende redenen om iets niet te doen, het verlangen naar een ander leven was groter en daarom hebben mijn man en ik besloten ervoor te gaan.”

“Het verlangen naar een ander leven was groter dan te blijven doen wat ik deed.”
VERSCHILLENDE FACTOREN

Ik had altijd last van mijn schouders en voelde echt dat er 4 generaties op mijn schouders rustten. Ik heb me altijd wel verdiept in hoe dingen energetisch in elkaar zitten en heb ook familieopstellingen gedaan. Daar komen dan dingen uit, ik vind dat wel heel boeiend. Want ik heb nooit de druk gevoeld om kapster te moeten worden, mijn ouders hebben mij daar heel vrij in gelaten. En ik vond het vak ook heel leuk, dat was het niet. Zo’n beslissing ontstaat door zoveel factoren. Je wordt ouder en denkt na over wat je nog wilt in dit leven. En ik heb een man die zo lang als ik hem ken zei dat hij kok had willen worden. Maar hij studeerde rechten en werd Juridisch Aanbestedingsadviseur. Op gegeven moment zei ik tegen hem dat hij de koksopleiding zou moeten doen en vorig jaar heeft hij die afgerond.

NIEUWE UITDAGING

Wat me nog steeds aanspreekt in het kappersvak, is het omgaan met mensen en de gastvrijheid naar mijn klanten. Bovendien houden wij erg van Spanje en komen daar vaak. Opgegeven moment begon het idee te ontstaan om iets met die kokswens van mijn man, mijn rol als gastvrouw en Spanje te gaan doen. Ons plan is nu om een kleinschalig hotel of B&B te starten.

Lees verder:

Comments

comments